Se HOLIDAY på nett nå! by Nora Bremer

holiday_4.jpg

HOLIDAY av Isabella Eklöf har fascinert, forundret og provosert det norske kinopublikummet. Nå er filmen tilgjengelig som leiefilm på alle plattformer, som iTunes, YouTube, Google Play, Altibox, Blockbuster, Get og SF Anytime.

HOLIDAY tar deg med inn i en verden der alt er på mannens premisser og hvor den materielle luksusen har en høy pris. Der klassiske gangsterfortellinger ser verden gjennom menns øyne, vender HOLIDAY opp og ned på alt og uten å vende blikket bort fra noe. Her er kvinnen i sentrum blant troféjagende menn med psykopatiske trekk, i et miljø som er skremmende virkelighetsnært.


Den danske filmen høstet gode kritikker i norsk presse, her er et par sitat:

HOLIDAY er en film du sent vil glemme. Den viker ikke i det den vil fortelle eller vise, og den gjør det på en måte som gjør det hele nesten for virkelig.” - Gaffa

“Regissør Isabella Eklöf, som er svensk, debuterer sterkt og fryktløst med en ubehagelig og tankevekkende historie om en kvinne i en tilsynelatende uholdbar posisjon i en mannsdominert verden.” - NRK P3

Regissør Isabella Eklöf tok turen til Oslo på filmens premiere og ga sine beste tips til unge filmskapere. Sjekk tipsene her:

Etter å ha sett HOLIDAY så sitter du kanskje og ønsker at du visste mer om for eksempel regissørens visjon og hvordan filmen ble laget? Vi anbefaler intervjuet med Isabella Eklöf i podcasten Se Mer Film, da får du forhåpentligvis en litt dypere forståelse av filmen. Du kan også lese mer om filmen her.

Se_Mer_film_Holiday.jpg

Her er traileren for DISCO by Øistein Refseth

Still 1 DISCO Josefine Frida Pettersen photo by Jørgen Nordby, Mer Film.jpg

Ventetiden er endelig over!

Nå kan du se Josefine Frida, Nicolai Cleve Broch, Kjærsti Odden Skjeldal, Andrea Bræin Hovig og Espen Klouman Høiner i traileren for DISCO:


DISCO er skrevet og regissert av Jorunn Myklebust Syversen. Den kommer på kino 4. oktober.

Les mer om den her! 

DISCO får verdenspremiere ved Toronto filmfestival by Øistein Refseth

Still 1 DISCO Josefine Frida Pettersen photo by Jørgen Nordby, Mer Film.jpg

Jorunn Myklebust Syversens nye spillefilm DISCO får verdenspremiere ved Toronto filmfestival i september. Dette blir filmens første møte med publikum før den skal videre til sin europeiske premiere ved San Sebastian filmfestival to uker senere.

- Det er fantastisk at DISCO får sin verdenspremiere ved Toronto filmfestival. DISCO er laget med et team av enestående skuespillere og det beste crewet, og det er en skikkelig god følelse at vi får denne anerkjennelsen. Jeg gleder meg til å vise filmen til et internasjonalt publikum, og jeg håper at den kan sette igang gode samtaler og dialog. Det blir spennende å vise filmen for et nordamerikansk publikum, hvor den kristne evangeliske tradisjonen står enda sterkere enn i Norge, sier regissør og manusforfatter Jorunn Myklebust Syversen.

DISCO kommer på kino i Norge 4. oktober.

- Det er en stor ære å bli valgt ut til filmfestivalen i Toronto, som er en av verdens aller viktigste festivaler og en døråpner mot det amerikanske markedet. Det at DISCO nå er valgt ut til to store internasjonale filmfestivaler før norsk kinopremiere er ganske unikt, sier produsent Maria Ekerhovd i Mer Film.

Om filmen:

På overflaten virker alt perfekt. 19 år gamle Mirjam er stedatteren til den karismatiske pastoren i menigheten Friheten. Som regjerende verdensmester i disco freestyle dans, og leder av frikirkens ungdomsgruppe er hun kirkens stolthet. Men under VM kollapser hun på dansegulvet, og nederlaget vekker spørsmål og uro i henne. Hjemme blir hun møtt med at hun må tro mer, tro bedre. Mirjam prøver, men kroppen svikter. I søken etter svar på hvor problemene hennes kommer fra, og i frustrasjon over å ikke bli sett, trekkes hun mot en strengere konservativ menighet. I hemmelighet drar hun på deres sommerleir.

DISCO er en film om tro, håp og tvil.

I rollen som Mirjam gjør Josefine Frida Pettersen en uvanlig sterk spillefilmdebut og i de andre rollene finner vi Nicolai Cleve Broch, Kjærsti Odden Skjeldal, Andrea Bræin Hovig og Espen Klouman Høiner.

Dette er Jorunn Myklebust Syversens andre spillefilm etter HOGGEREN som ble hyllet av filmkritikere og nominert til to Amanda-priser.

DISCO er produsert av Maria Ekerhovd i Mer Film, som tidligere hatt internasjonal suksess med Iram Haqs HVA VIL FOLK SI og Ole Giævers MOT NATUREN som begge hadde sine verdenspremierer ved Toronto filmfestival.

DISCO distribueres på kino i Norge av Mer Filmdistribusjon.

DISCO til San Sebastian filmfestival by Øistein Refseth

Still DISCO Josefine Frida Pettersen photo by Jørgen Nordby, Mer Film horizontal crop.jpg

Jorunn Myklebust Syversens nye spillefilm DISCO er valgt ut til filmfestivalen i San Sebastian. Filmen skal konkurrere i New Directors-programmet, hvor hovedprisen er 50.000 euro til regissøren.

- Jeg er veldig glad for at DISCO har blitt plukket ut til konkurransen New Directors i San Sebastian. Det er en fantastisk ramme for filmens første møte med publikum. Jeg ønsker at DISCO skal bidra til diskusjon og åpne samtaler om det å tro, og hvordan religion påvirker oss, sier regissør og manusforfatter Jorunn Myklebust Syversen.

Dette er hennes andre spillefilm, etter HOGGEREN (2017) som ble nominert til to Amanda-priser og hyllet av norske filmkritikere.

I hovedrollen gjør Josefine Frida Pettersen en uvanlig sterk spillefilmdebut som Mirjam.

Om DISCO:

På overflaten virker alt perfekt. 19 år gamle Mirjam er stedatteren til den karismatiske pastoren i menigheten Friheten. Som regjerende verdensmester i disco freestyle dans, og leder av frikirkens ungdomsgruppe er hun kirkens stolthet. Men under VM kollapser hun på dansegulvet, og nederlaget vekker spørsmål og uro i henne. Hjemme blir hun møtt med at hun må tro mer, tro bedre. Mirjam prøver, men kroppen svikter. I søken etter svar på hvor problemene hennes kommer fra, og i frustrasjon over å ikke bli sett, trekkes hun mot en strengere konservativ menighet. I hemmelighet drar hun på deres sommerleir.

DISCO får norsk kinopremiere 4. oktober.

I de andre rollene finner vi Nicolai Cleve Broch, Kjærsti Odden Skjeldal, Andrea Bræin Hovig og Espen Klouman Høiner.

DISCO er produsert av Maria Ekerhovd i Mer Film.

- Dette er en enorm anerkjennelse av filmen og av Jorunn sitt regitalent. I denne seksjonen løfter festivalen frem sterke registemmer som de mener vil prege internasjonal film fremover. Det skjer nesten aldri at norske filmer plukkes ut hit, så dette lover veldig godt for DISCO og Jorunn sin reise ut i verden. San Sebastian er en av verdens aller fremste filmfestivaler og er en festival jeg selv, som filmelsker og publikum, har besøkt mange ganger. Det å ha produsert en film som får verdenspremieren sin her er stort, sier produsent Maria Ekerhovd.

New Directors-seksjon er anerkjent som stedet man oppdager nye, spennende regissører. De siste årene har blant annet Peter Grönlunds FLUKTEN, Milad Alamis SJARMØREN og Benedikt Erlingsons OM HESTER OG MENN hatt premiere der. DISCO er den første norske filmen på 10 år som er valgt ut til programmet.

San Sebastian filmfestival pågår fra 20. til 28. september. Vi gleder oss veldig!

Se BIRDS OF PASSAGE på nett nå! by Øistein Refseth

Birds of Passage - Liggende sitatplakat.jpg

Gikk du glipp av det kritikerroste narkoeposet BIRDS OF PASSAGE på kino? Nå er filmen ute som leiefilm på alle plattformer, som iTunes, YouTube, Google Play, Altibox, Get og SF Anytime.

Regissørene Cristina Gallego og Ciro Guerra ønsket med BIRDS OF PASSAGE å lage en film som ga publikum innblikk i en verden som er helt ulikt det man har sett på film tidligere og gi et nytt perspektiv på fortellingen om narkohandelen i Colombia:

“Den såkalte «Bonanza Marimbera» markerte den første «storhetstiden» for narkotikahandelen i Colombia på 1970-tallet og tidlig 1980-tall. Dette var begynnelsen på alt - den første indikasjonen på hva landet ville gjennomgå de neste tiårene. Et samfunn som skulle gi opp all sin uskyld til ulovligheter og bli tvunget til å betale for det i blod.

Det er også en fortelling som ikke har blitt fortalt tidligere.

BIRDS OF PASSAGE er historien om et tradisjonelt urfolk, Wayúuene i Guajira-regionen i Colombia, og hvordan disse forsøkte å takle modernitetens voldelige inntog. Dette er historien om den store endringen av Colombia, et land som gikk fra å være et bondesamfunn til å bli et urbant og kaotisk samfunn på veldig kort tid. Endringen foregikk på en brå og dramatisk måte, og de fleste konfliktene som landet sliter med i dag stammer fra dette.

Men framfor alt er dette en historie om en familie, innlemmet i en matriarkalsk tradisjon, hvor mødrene er lederne og guidet av drømmer og ånder. Det er en historien om kjærlighet og ære. Om bevæpnede, svake og impulsive menn. Om visjonære, sterke kvinner. I et land fullt av fargerike, mytiske vesener, “ sier regissørene Cristina Gallego og Ciro Guerra.

Regissørene Ciro Guerra og Cristina Galleo under innspillingen av BIRDS OF PASSAGE.

Regissørene Ciro Guerra og Cristina Galleo under innspillingen av BIRDS OF PASSAGE.

“Det er bedre å leve ett år som konge enn 100 år som en idiot”.

BIRDS OF PASSAGE er en film som gjør at man får lyst til å forstå mer om Colombias historie og om Wayúuene. Vi anbefaler derfor å lytte til podcasten hvor vi snakket med Latin-Amerika-kjenner Benedicte Bull fra Universitetet i Oslo om filmen etter du har sett den. Søk etter “Se Mer Film” der du hører på podcaster, så finner du den!

Se_Mer_film_podcast-Birds.jpg

Sørfond-støtte til afghanske THE POSTMAN by Øistein Refseth

Postman Sørfond foto.jpg

Mer Film har i dag fått produksjonsstøtte til den afghanske spillefilmen THE POSTMAN fra Sørfond. Mer Film blir dermed norsk co-produsent på filmen som skal spilles inn i Afghanistan. 

THE POSTMAN er den tredje spillefilmen til regissør Siddiq Barmak, som vant Golden Globe for sin første spillefilm OSAMA fra 2003. OSAMA hadde premiere ved filmfestivalen i Cannes, vant en rekke priser på internasjonale filmfestivaler og ble også distribuert på kino i Norge.

Handlingen i Barmaks nye film er lagt til 1992 og et Kabul som er i ferd med å forandre seg for alltid. Med stort mot trosser postmannen Amir den gryende borgerkrigen for å levere posten på sin vanlige rute.

“Det er en film om forandring og hvordan vanlige mennesker havner i sentrum av politiske omveltninger. På samme måte som mine tidligere filmer OSAMA og OPIUM WAR handler også THE POSTMAN om prisen mennesker betaler for tyranni,” sa regissør Siddiq Barmak til Variety

Sørfonds jury kaller filmen “en vakker skildring av hverdagsliv i et Afghanistan ødelagt av krig. Det er en fortelling om en postmann i Kabul som prøver å opprettholde en normalitet mens samfunnet rundt han faller sammen. Juryen ble dypt rørt av dette enkle, men likevel rike og atmosfæriske portrettet av Kabul og dets innbyggere”.

THE POSTMAN produseres av David Wahab i Kabul-selskapet Star Group, og co-produseres av tyske Karsten Stöter i Rohfilm Factory.

Mer Film har tidligere mottatt støtte fra Sørfond til Amat Escalantes DET FREMMEDE, Carlos Reygadas’ OUR TIME og Gabriel Mascaros DIVINE LOVE fra Brasil.

Sistnevnte hadde premiere ved Sundance og Berlin filmfestival tidligere i år og blir å se i Norge på Film Fra Sør-festivalen i november.

Sørfond bevilger økonomisk tilskudd til filmproduksjoner i utviklingsland, som av politiske eller finansielle grunner har vanskeligheter med å gjennomføre disse. Sørfond er etablert med midler fra Utenriksdepartementet, og Film Fra Sør og Norsk Filminstitutt administrerer fondet.

Vi distribuerer A WHITE, WHITE DAY fra Cannes by Øistein Refseth

hvitur-hvitur.jpg

Den islandske filmen A WHITE, WHITE DAY hadde premiere ved filmfestivalen i Cannes forrige uke. Vi gleder oss til å distribuere filmen på kino i Norge til vinteren.

A WHITE, WHITE DAY er den andre spillefilmen til Hlynur Pálmason. Hans første spillefilm VINTERBRØDRE vant en rekke danske filmpriser i 2018, blant annet både Robert- og Bodil-prisene for beste film. VINTERBRØDRE var en stor suksess på internasjonale filmfestivaler - og var også å se på Tromsø filmfestival og Oslo Pix i Norge. Hvis du har sett VINTERBRØDRE vet du at Pálmason er en visuell mester og en original filmskaper, som lager film på en helt egen måte.

A WHITE, WHITE DAY er et drama om Ingimundur, en permittert politimann, som bor på et lite sted på Island. Han bruker dagene til å passe på barnebarnet Salka og bygge et hus for datterens familie. Når han finner noen gamle fotografier begynner han å mistenke at en annen mann har hatt en affære med kona som døde to år tidligere i en bilulykke. Mistanken blir til en besettelse og i forsøket på å forstå hva som skjedde blir Ingimundur en fare for seg selv og sine nærmeste.

A WHITE, WHITE DAY er en film om sorg, hevn og kjærlighet hvor Ingvar Sigurdsson og Ida Mekkin Hlynsdottir gjør fantastiske rolleprestasjoner som den sørgende enkemannen og det 11 år gamle barnebarnet.

Flere har nevnt filmen som en av Cannes-festivalens beste så langt:

“Hlynur Pálmason suger med alvor og grotesk humor publikum inn i et sorgarbeid som kan være Cannes-festivalens hittil beste film”, skriver Filmmagasinet Ekko.

Mubi er enig: "a tale of spellbinding and perturbing beauty. Cannes hasn’t even reached its midpoint yet, but as of my fourth night in this movable feast, Pálmason’s second feature stands as the most disquieting and touching experience so far».

“Strong stuff … Pálmason is up to something out of the ordinary. … storytelling that’s both powerful and freshly thought out” skriver Hollywood Reporter.

Screen kaller filmen «visually arresting and emotionally rewarding» og skryter av Ingvar Sigurdsson i hovedrollen. «A flesh and blood catalogue of ways to be masculine, from tender with his granddaughter to robustly no-nonsense with a weapon, Ingimundur is a fascinating character, splendidly portrayed".

Hvis du synes Sigurdsson ser kjent ut kan det være fordi du har sett islandske SMÅFUGLER eller OM HESTER OG MENN. Eventuelt i FABELDYR: GRINDELWALDS FORBRYTELSER eller JUSTICE LEAGUE.

Her er den internasjonale plakaten:

HHD-poster-ENG-710x1024.jpg

Regissørbesøk og liveopptak Se Mer Film-podcast by Øistein Refseth

HOLIDAY_event_Vega.jpg

Tirsdag 9. april arrangerer vi sammen med Filt Oslo en førpremiere av den omdiskuterte og prisbelønnede HOLIDAY på Vega kino i Oslo. Regissør Isabella Eklöf kommer og etter filmen blir det et live-opptak til Se Mer Film-podcasten, hvor Isabella snakker med journalist Lars Kristian Øverland.

Billetter er i salg nå!

Se Mer Film er vår nye podcast, hvor vi ønsker å gi deg en dypere forståelse for filmene våre - før eller etter du har sett dem.

De to første episodene er ute nå: Latin-Amerika-kjenner Benedicte Bull snakker om BIRDS OF PASSAGE i den ene. Den andre er et intervju med SJARMØREN-regissør Milad Alami. Nye episoder slippes med ujevne mellomrom.

Se Mer Film produseres av Filt Oslo. Sjekk ut våre tips om andre gode filmpodcaster her.

Ledig stilling: Kontor- og administrasjonsansvarlig i Mer Film (BERGEN) by Nora Bremer

Mer+Film+-+logo+.001.jpg

Mer Film søker en strukturert kontor- og administrasjonsansvarlig til å gjøre fakturabehandling, controlling, arkivering og systematisering. Erfaring med regnskapsarbeid. filmprosjektregnskap og digital arkivering er en fordel. Dette er i første omgang et 6- måneders engasjement i 100 % stilling, men andre stillingsprosenter kan vurderes. Oppstart 01.04.2019. 

Vi ser etter en person med ordenssans, som er pliktoppfyllende og fleksibel i forhold til tempo og arbeidspress. Stillingen krever en selvgående person som tar ansvar, liker å systematisere og som kan ta tak der det er behov.

Arbeidsoppgaver:

  • controlling og kontering av fakturaer

  • lønnsskjema

  •  enkelt kontraktarbeid

  • arkivering av dokumenter

  • digital systematisering

  • rutiner for dokumentbehandling

  • oppfølging av utgående fakturaer og innbetalinger

  • diverse kontorarbeid som innkjøp, innhenting av tilbud osv.

Det er en fordel om man kjenner til film-, eller andre deler av, kulturbransjen, men enda viktigere at man liker orden, regnskap og system. Rundt filmproduksjoner er det mange bilag inn og ut av selskapet, og i søknadsperioder gjelder det å ha orden på kontrakter, dokumenter og regneark.

Vi tilbyr en variert og spennende hverdag i et godt og inkluderende miljø. Vi er 6 personer fordelt mellom Bergen og Tromsø, pluss 3 personer i Oslo som jobber med distribusjon.

Søknadsfrist: 14.mars

Oppstart: 1.april 2019

Søknad og CV sendes til daglig leder Siv Dyb Wangsmo på siv@merfilm.no

Mer Film er et av landets største filmselskaper og produserer i hovedsak art house-filmer, som blant andre ”Hva vil folk si”, ”Birds of Passage” (Colombia), ”Hoggeren” og ”Mot Naturen”. Vi har flere filmer i produksjon, og ser frem mot travle år med premierer, innspilling og utvikling av nye filmer. Vi co-produserer filmer med blant andre Latin-Amerika, Tyskland og alle de nordiske landene. Vi har et internasjonalt fokus og nettverk, sikter ambisiøst med alle filmene våre og har et tett samarbeid med norske regitalenter for å skape kunstnerisk sterke filmer. I tillegg til utvikling og produksjon av film, gjør vi innovative distribusjonsprosjekter og er i gang med et talentprogram for nye filmskapere.

Eskil Vogt klar for sin andre spillefilm by Øistein Refseth

1_EskilVogt_Photo-MagnusRoaldNordstrand_Crop1-kopi.jpg

Mer Film har i dag mottatt produksjonsstøtte fra Norsk Filminstitutt til spillefilmen DE USKYLDIGE av manusforfatter og regissør Eskil Vogt.

Eskil Vogts spillefilmdebut som regissør var kritikerroste BLIND (2014). BLIND hadde premiere ved Sundance og Berlin filmfestival. Den vant over 20 internasjonale priser og ble også distribuert på kino i like mange land. I Norge vant Vogt både Amanda og Kanon-pris for beste regi.

Vogt har et tett skrivesamarbeid med regissør Joachim Trier og står bak manusene til REPRISE (2006), OSLO 31. AUGUST (2011), LOUDER THAN BOMBS (2015) og THELMA (2017).

Eskil Vogt har også skrevet manus til DE USKYLDIGE som skal spilles inn i Oslo-området senere i år.

Leter etter unge skuespillere

I DE USKYLDIGE utvikler fire barn sin uskyldige lek seg til noe mer. Skjult fra foreldrenes blikk begynner magiske og uhyggelige ting å skje. DE USKYLDIGE er en film for voksne og en rystende reise inn i barnas hemmelige verden.

- Det blir sagt at man aldri skal lage film med barn eller dyr, men da ideen til DE USKYLDIGE kom til meg hadde jeg ikke noe valg. Det har tatt meg mange år å finne et prosjekt som føltes like viktig for meg som BLIND, og dette er en film jeg må lage. Vi legger nå all vår energi til å finne de fire helt unike barna som skal gjøre dette til en uforglemmelig filmopplevelse, sier regissør og manusforfatter Eskil Vogt.

Omfattende casting-prosess er i gang

Barna i filmen er mellom 6 og 12 år, og en omfattende casting-prosess for å finne de riktige barna til rollene er i gang. Barna trenger ikke ha skuespillererfaring fra tidligere og spesielt barn med etnisk bakgrunn utenfor Europa oppfordres til å registrere seg hos casting-ansvarlig Kjersti Paulsen i Kampen Casting.

DE USKYLDIGE blir første film Eskil Vogt og produsent Maria Ekerhovd i Mer Film jobber sammen på.

- Jeg anser Eskil for å være en av de mest visjonære filmskaperne i sin generasjon. Vi har de høyeste ambisjoner for DE USKYLDIGE, og jeg er veldig glad for å jobbe med Eskil på denne filmen, sier produsent Maria Ekerhovd.

Mer Film er et ambisiøst produksjon- og distribusjonsselskap med hovedbase i Tromsø og Bergen. Mer Film står bak filmer som Iram Haqs kinosuksess HVA VIL FOLK SI, Ole Giævers MOT NATUREN og Jorunn Myklebust Syversens HOGGEREN. Mer Film er også kinoaktuelle som co-produsent på prisbelønnede BIRDS OF PASSAGE fra Colombia og brasilianske DIVINE LOVE som har fått strålende kritikker ved filmfestivalen i Sundance og snart får premiere på Berlin filmfestival.

DE USKYLDIGE skal distribueres på kino av Mer Filmdistribusjon.

Registreringsskjema for Kampen Casting.

Foto av Eskil Vogt - fotograf: Magnus Roald Nordstrand.

Josefine Frida Pettersen spillefilmdebuterer i DISCO by Øistein Refseth

Still DISCO Josefine Frida Pettersen photo by Jørgen Nordby, Mer Film.jpg

I dag ble det offentliggjort på Göteborg filmfestival at Josefine Frida Pettersen spiller hovedrollen i den nye, norske filmen DISCO.

Dette er den første spillefilmen til Pettersen, som ble internasjonalt kjent etter å ha spilt Noora i fenomenet SKAM. DISCO blir presentert for internasjonal filmbransje som en av kommende nordiske filmer på filmfestivalen.

- Innspillingen av DISCO har vært en sterk og inspirerende opplevelse. Jeg er så glad for å gjøre min første spillefilm med en regissør som Jorunn Myklebust Syversen. Hun har både en helt original fortellerstemme og en brennende viktig historie å fortelle, sier Josefine Frida Pettersen.

Pettersen spiller 19 år gamle Mirjam som er verdensmester i disco- og freestyle dans. Hun har et unikt talent og lever for dansen. Mirjams familie har viet sine liv til Gud og det forventes at Mirjam skal ha en lys framtid i frikirken de tilhører. Men når Mirjam får panikkanfall under et dansemesterskap, utløser dette fortrengte minner om familien og barndommen. Hun begynner å tvile på troen sin og klarer ikke å danse lenger. I stedet for begynner hun å lete etter svar i en fundamentalistisk menighet.

Pettersen har selv erfaring som danser fra tenårene.

- DISCO handler om maktubalanse i nære relasjoner og miljøer, og belyser framveksten av religiøse grupper, sier manusforfatter og regissør Jorunn Myklebust Syversen, som skryter av samarbeidet med Pettersen:

- Josefines evne til å være tilstede, lytte og tune seg inn på dem hun spiller mot er unik. Hun er et av de mest talentfulle, kloke og hardtarbeidende menneskene jeg har møtt. Dialogen med henne ble veldig viktig for manusutviklingen av DISCO.

Jorunn Myklebust Syversen spillefilmdebuterte i 2017 med den kritikerroste HOGGEREN hvor Anders Baasmo Christiansen spilte hovedrollen. HOGGEREN ble nominert til to Amanda-priser for beste skuespiller og beste birolle.

DISCO ble spilt inn i fjor og klippes nå. Filmen har planlagt kinopremiere i Norge til høsten/vinteren.

I andre roller finner vi skuespillerne Nicolai Cleve Broch, Kjærsti Odden Skjeldal, Andrea Bræin Hovig og Espen Klouman Høiner.

DISCO er den andre filmen Jorunn Myklebust Syversen lager sammen med produsent Maria Ekerhovd i Mer Film.

- Vi er stolte over å få vise de første klippene fra DISCO ved filmfestivalen i Gøteborg. Jorunn leverer med DISCO igjen et autentisk innblikk i miljøer og karakterer vi ikke har sett skildret på film før. Hun har en sterk historie å fortelle, og hun gjør det i et originalt og visjonært filmspråk, sier produsent Maria Ekerhovd.

Mer Film er et ambisiøst og uavhengig produksjon- og distribusjonsselskap med hovedbase i Tromsø og Bergen. Mer Film står bak filmer som Iram Haqs kinosuksess HVA VIL FOLK SI, Ole Giævers MOT NATUREN og Jorunn Myklebust Syversens HOGGEREN. Mer Film er også kinoaktuelle som co-produsent på prisbelønnede BIRDS OF PASSAGE fra Colombia og brasilianske DIVINE LOVE som har fått strålende kritikker ved filmfestivalen i Sundance og snart får premiere på Berlin filmfestival.

DISCO skal distribueres på kino i Norge av Mer Film.

HOGGEREN er tilgjengelig som leiefilm på alle plattformer, som iTunes, Get og Altibox. Se hvor du finner filmen her.

Foto: Jørgen Nordby @jorgenbare

CASTING: Vi ser etter barn til ny spillefilm! by Nora Bremer

Prøvefilming i Oslo. Casting, Kjersti Paulsen og foto, Alexander Herlev Christoffersen.

Prøvefilming i Oslo. Casting, Kjersti Paulsen og foto, Alexander Herlev Christoffersen.

Mer Film og Kampen Casting ser etter barn fra Oslo-området til Eskil Vogts nye spillefilm DE USKYLDIGE!

Vi søker:

  • Jenter og gutter, 5-7 år, fra Oslo-området, med etnisk bakgrunn utenfor Europa

Kjenner du noen barn med en skuespiller i magen så kan de registreres på denne siden. Del gjerne!

Innspilling kommer til å finne sted i Oslo-området høsten 2019. Barna behøver ikke å ha skuespillererfaring fra før. Spørsmål kan rettes til filmcastingbarn@gmail.com.

DIVINE LOVE til Sundance og Berlin filmfestival by Øistein Refseth

DxdP3EqW0AYlQmt.jpg-large.jpeg

Gabriel Mascaros nye film DIVINE LOVE (Divino amor) er en uortodoks religiøs fabel fra Brasil anno 2027. Filmen får premiere både ved Sundance og Berlin filmfestival. Mer Film er norsk co-produsent på filmen med støtte fra Sørfond.

- Det er utrolig stort at Gabriel Mascaros DIVINE LOVE er blitt valgt ut til både Sundance og Berlin filmfestival. Vi har vært involvert i prosjektet i snart to år som co-produsenter og er glade for at filmen får en pangstart med premiere på to av verdens viktigste filmfestivaler, sier produsent Maria Ekerhovd. - At Sørfond kan være med å støtte filmskapere som våger å lage originale og kontroversielle filmer i land som Brasil hvor både ytringsfrihet og støttemidler til kultur er truet, er svært viktig. For oss som norske produsenter har det vært inspirerende å være med på denne prosessen fram til en ferdig film som ikke ligner noe annet: En framtidsfabel om Brasil som i 2027 er tatt over av evangelisk kristendom. 

DIVINE LOVE er den tredje spillefilmen til Mascaro etter AUGUST WINDS og NEON BULL, som trollbandt publikum på norske filmfestivaler og kino i 2016. Hans nye film er lagt til en dystopisk framtid hvor en dypt religiøs kvinne bruker sin stilling i byråkratiet til å prøve å hindre par å skille seg. Hun venter på et tegn fra Gud som anerkjenner hennes innsats, men blir konfrontert med en krise i sitt eget ekteskap.

- Dette er ikke bare en film om Brasil. DIVINE LOVE handler om de konservative, fanatiske og nasjonalistiske tendensene som sprer seg over hele verden, sier regissør Gabriel Mascaro.

DIVINE LOVE starter sitt internasjonale liv på Sundance filmfestival denne uka, før den blir å se på Berlin filmfestival i februar.

I Norge vil filmen vises under Film Fra Sør i november før den får planlagt kinopremiere til jul 2019.

Ole Giæver og Itonje Søimer Guttormsen går Nye veier by Øistein Refseth

Klone 1.jpg

I dag har vi fått utviklingsstøtte fra Norsk filminstitutt til to prosjekter i ordningen Nye veier:

Itonje Søimer Guttormsens første spillefilm BURNING MAN og Ole Giævers webserie KLONE.

Begge prosjektene har allerede gjort seg bemerket på internasjonale pitcheforum.

BURNING MAN vant Eurimages' pris på 50.000 euro for mest lovende og nyskapende work-in-progress-prosjekt under New Nordic Films i august.

KLONE vant prisen for Best Project på New Nordic Films’ co-produksjonsmarked.

Nå er vi utrolig glade for å ha fått støtte fra NFI til å utvikle begge disse unike prosjektene videre!

KLONE er en webserie med og av Ole Giæver

Året er 2041. Et lite romskip er på vei tilbake til jorda og de eneste ombord er ekteparet Fredrik og Eva. Underveis oppdager dessverre Fredrik at han er infisert av et fremmed virus og at han ikke får lov til å returnere hjem. I ren desperasjon kloner han seg selv i skipets 3D-printer, og fra da av utspiller et heftig og pinlig trekantdrama seg.

KLONE er en humoristisk utforskning av to menneskers og en klones eksistensielle identitetskriser.

- Jeg er veldig takknemlig for muligheten til å utvikle KLONE gjennom Nye Veier. Det gir oss anledning til å skape et originalt og unikt serie-univers, som både kan være eksistensielt tankevekkende og hysterisk morsomt, sier regissør og manusforfatter Ole Giæver.

Ole Giæver har tidligere laget MOT NATUREN og FRA BALKONGEN med Mer Film. KLONE blir vår første serie - og første gang vi lager noe med en handling fra et annet sted en jordkloden.

BM_kat_NFF-kopi 2.jpg

BURNING MAN blir Itonje Søimer Guttormsens første spillefilm

Itonje gjorde stor suksess med kortfilmen RETRETT i 2016. I BURNING MAN følger vi kortfilmens hovedperson Gritt og hennes ferd videre. Hun er en kunstner som sliter med å finne fotfeste i Oslos kulturliv etter flere omflakkende år i utlandet. Karakteren og manuset til filmen er utviklet tett sammen med skuespilleren Brigitte Larsen som spiller Gritt. Det er morsomt, sårt og fortalt med en helt egen nerve.

Nå gleder vi oss veldig til å fortsette den spennende reisen med Gritt og Itonje Søimer Guttormsen videre til BURNING MAN kommer på kino!

Casting: Vi leter etter unge skuespillere 6 - 13 år by Øistein Refseth

35880748_6096131917605_6406465556215496704_n.png.jpg

Sist Mer Film lette etter en ung skuespiller fant vi Maria Mozhdah som er nominert til Amanda for hovedrollen i HVA VIL FOLK SI. Nå leter vi etter yngre skuespillere til hovedrollene i en ny kinofilm! 

36233713_1570982063012275_15737902633844736_o.jpg

Kjenner du noen barn med en skuespiller i magen mellom 6 og 13 år i Oslo/omegn så kan de registreres på denne siden! Vi ser etter alle typer barn, og de behøver ikke å ha skuespillererfaring fra før! 

Det er Kampen Casting ved Kjersti Paulsen som er casting-ansvarlig.

Kampen Casting på Facebook.

Spørsmål kan rettes til filmcastingbarn@gmail.com. 

 

 

 

Ledig stilling: Produsent-assistent i Mer Film by Øistein Refseth

Mer Film - logo .001.jpeg

Mer Film søker en dyktig og engasjert produsentassistent fra høsten 2018. Stillingen er i Bergen, noe reising må påregnes. 

Mer Film er et produktivt og voksende filmselskap med kontorer i Bergen, Tromsø og Oslo. Vi har produsert ni egne spillefilmer siden 2011, blant annet HVA VIL FOLK SI, MOT NATUREN og HOGGEREN. I tillegg står vi bak åtte co-produksjoner med prisvinnende regissører, blant andre Wim Wenders, Amat Escalante og Carlos Reyagadas. Vi har et internasjonalt fokus og nettverk, sikter ambisiøst med alle filmene våre og jobber tett med norske regitalenter for å skape kunstnerisk sterke filmer. 

Vi har mange filmer og serier i produksjon og utvikling, og ser etter en effektiv og filmelskende produsentassistent som kan bistå vår sjefsprodusent, Maria Ekerhovd.

Stillingen er i utgangspunktet fra 15. august - 15. februar 2019, med mulighet for forlengelse. 

Stillingen innbefatter blant annet:

-    koordinering av reiser og møter
-    budsjettering og kostnadskontroll
-    søknadsarbeid og rapportering
-    innkjøp og innhenting av priser
-    reiser i inn- og utland
-    arkivering og dokumentbehandling
-    kommunikasjon
-    vurdering av manus, cast og tilbakemeldinger på kreativt arbeid

Den ansatte vil lære mye av produsenten og få et realistisk innblikk i hvordan et produksjonsselskap jobber. Dette er en perfekt mulighet for en produsentspire som ønsker å jobbe tett på en erfaren produsent som samarbeider med de mest talentfulle og inspirerende filmskaperne i landet.  

Ønskede kvalifikasjoner:

-    engasjert og lidenskapelig opptatt av film og kultur
-    tilgjengelig og fleksibel i forhold til tid og sted
-    praktisk og administrativt anlagt
-    ryddig, strukturert og pålitelig
-    selvgående og motivert
-    lærevillig og ambisiøs i jobben
-    utdanning eller erfaring innen filmproduksjon er en stor fordel

Vi tilbyr lønn etter avtale. 

Søknad sendes på epost til daglig leder Siv Dyb Wangsmo: siv@merfilm.no

Søknadsfrist: 30. juni 2018

 

Casting: Vi leter etter barn mellom 6 og 11 år til roller i en ny kinofilm by Øistein Refseth

1_EskilVogt_Photo-MagnusRoaldNordstrand_Crop1-kopi.jpg

Mer Film og Kampen Casting leter etter barn mellom 6 og 11 år til roller i en ny kinofilm.
Dette blir en film for voksne, en reise inn i barns hemmelige verden. Skjult fra de voksnes blikk skjer det magiske hendelser. 

Vi leter ikke etter et spesielt utseende eller barn som har et spesifikt talent i noen retning.

Om hvem vi leter etter: Barnet trenger evne til innlevelse og meddiktning, nysgjerrighet, arbeidsvilje og utpreget evne til å samhandle med andre. 
Vi ser etter det åpne og lekende barnet med en form for sosial og meddiktende musikalitet i kroppen. Barnets temperament er ikke avgjørende, det kan godt være høylydt og klatrende eller mer stille og undrende.

Kjenner du noen mellom 6 og 11 år i Oslo/omegn så kan de registre seg på denne lenken

De vi vil prøvefilme, kontakter vi innen oktober 2018.
Opptak blir i Oslo neste år, 2019. 

Om regissøren: 
Eskil Vogt er en av Norges aller mest anerkjente manusforfattere og regissører. Hans filmer har blitt vist på kino over hele verden og vunnet en rekke priser. Han har skrevet manus til filmer som REPRISE, OSLO, 31. AUGUST, LOUDER THAN BOMBS og THELMA, samt skrevet og regissert spillefilmen BLIND.

Om castingansvarlig: Kampen Casting ved Kjersti Paulsen har flere tiår og et 30 talls film og TV- produksjoner bak seg.

Om produksjonsselskapet: 
Mer Film er et norsk filmproduksjonselskap stiftet i 2011. Mer Film har produsert en rekke kritikerroste og prisvinnende filmer, blant andre Iram Haqs HVA VIL FOLK SI og Ole Giævers MOT NATUREN.

Spørsmål kan rettes til filmcastingbarn@gmail.com. 

Foto: Regissør og manusforfatter Eskil Vogt. Fotograf: Magnus Roald Nordstrand. 

BIRDS OF PASSAGE åpner Directors' Fortnight i Cannes by Øistein Refseth

1 - Mateo Contreras.jpg


BIRDS OF PASSAGE er regissert Cristina Gallego og Ciro Guerra, som ble Oscar-nominert i 2015 for EMBRACE OF THE SERPENT. Deres nye film er en episk fortelling om opprinnelsen til narkohandelen i Colombia. 

BIRDS OF PASSAGE følger en Wayuu-familie som blir involvert i salg av marihuana til amerikanere på begynnelsen av 1970-tallet. Salget eskalerer fort og grådighet, lidenskap og ære utløser etterhvert en krig i familien.

Se den fantastiske traileren her: 

Vi gleder oss til å vise filmen på kino senere i år. 

Wayuu-folket er den største urbefolkningen i Colombia og holder til nord i landet, hvor også filmen ble spilt inn.  

Directors' Fortnight er Cannes-festivalens sideprogram med fokus på fronte nye regissørtalenter. EMBRACE OF THE SERPENT hadde også sin premiere her.

Birds of Passage poster.jpg


Mer Film er assosiert produsent med støtte fra Riddu Riddu-festivalen og Internasjonalt Samisk filminstitutt. 

DVD-guide for millennials :) by Øistein Refseth

En gang i tiden var det noe som het DVD, kort for Digital Video Disc eller Digital Versatile Disc (vi vet, det er komplisert). Mange av dere som ble født på 2000-tallet kjenner ikke så godt til denne runde, blanke platen som gav mange av 1990-tallets ungdom store filmgleder. Det kan godt hende deres eldre søsken, foreldre eller besteforeldre fortsatt eier en DVD-spiller, så hvis dere ønsker å imponere dem med skillz fra fordums tid, kan dere her lære, steg for steg, hvordan man spiller av en DVD.  

Først må du kjøpe en DVD. Det gjør du enten ved å oppsøke en butikk "IRL" eller bestille på nettet. Uansett hva du velger er Platekompaniet din venn. 

VIKTIG! Når du er i besittelse av en DVD må du først sørge for å ta av det tynne laget med plast rundt omslaget. Forsiktig hvis du bruker en saks eller kniv! De fleste vil prøve å få tak med fingrene på en flik på toppen av coveret, men fort gi opp og heller bruke tennene. 

Når plasten er av er du klar! 

1.    Plasser tomlene på hver side av høyre del av coveret.  Bruk rå makt og dra dem fra hverandre. Coveret skal dermed åpne seg. Skjer ikke dette, kan det være du holder coveret feil vei. Prøv igjen.

Inne i omslaget befinner DVD-platen seg! 

åpne DVD.001.jpeg

2.    Plasser høyre tommel på midten av DVD-platen. Trykk ned og løft platen fra siden med høyre pekefinger. Ikke vær redd for å brekke platen i prosessen. Den er forholdsvis robust. Gå med DVD-platen til DVD-spilleren. 

disk ut.001.jpeg

 3.    Skru på DVD-spilleren. Trykk deretter på symbolet som har en pil opp. En skuff vil da magisk komme ut.

på:av knapp.001.jpeg

4.     Legg DVD-platen i skuffen med bildet opp.
VIKTIG: Ikke ta på den blanke siden av DVDen! Det føkker opp avspillingen.

Putt i DVD.001.jpeg

5.     Lukk igjen skuffen ved å på nytt trykke på pil-knappen .
VIKTIG: Ikke fall for fristelsen til å dytte skuffen inn igjen, selv om det til daglig er slik en skuff fungerer. Langsiktig vil dette medføre skader på åpne/lukke funksjonen på DVD-spilleren.

inn med DVD.001.jpeg

4.    Skru på TVen med fjernkontrollen. Hvis du ikke kjenner til en fjernkontroll, er det den firkanta, svarte boksen som enten ligger på stuebordet eller i hånda til faren din. Trykk på input-knappen. Velg den HDMIen DVDen er koblet til.

TV på.001.jpeg

6.     Du skal nå se DVD-menyen hvor du kan velge å spille av filmen. Får du ikke opp noen DVD-meny, gå tilbake til punkt 3 og sjekk om du har gjort alt riktig. Hvis det fortsatt ikke fungerer, se på baksiden av DVD-platen etter fingeravtrykk. Puss den ekstra godt før du setter den inn igjen. Går det fortsatt ikke, aner vi ikke hva som kan være feil. La i så fall frustrasjonen gå ut over DVD-platen ved å brekke den i to, vise den fingern og deretter kjøpe filmen digitalt på nett

DVD ferdig.001.jpeg

Gratulerer med vel gjennomført opplæring i DVD-avspilling. Dere millennials er så utrolig flinke og kan bli hva dere vil, bare dere ønsker det nok. :)

HVA VIL FOLK SI er tilgjengelig på DVD (og blu-ray!) nå. Den kan også kjøpes digitalt alle steder man kjøper film på nettet, som f.eks iTunes.