SYSTEMSPRENGEREN

Kommer på kino 1. november!

SYS_Still_05.jpg

Benni er ni år gammel tornado i rosa boblejakke. Hun er en systemknuser. En kasteball mellom ulike fosterhjem som ikke klarer å håndtere hennes temperament. Alt Benni har lyst til er å bo sammen med moren sin igjen, men hun er ute av stand til å takle datterens uberegnelige oppførsel. Barnevernet er på vei til å gi opp, men når Micha blir ansatt som assistent begynner Benni for første gang å åpne seg. Benni knytter seg til ham, og Micha forsøker å balansere profesjonalitet med personlig engasjement.

SYSTEMSPRENGEREN er debutfilmen til den tyske regissøren Nora Fingscheidt. Unge Helena Zengel briljerer i hovedrollen som ni år gamle Benni. Filmen ble for første gang vist ved filmfestivalen i Berlin i 2019 der den mottok Sølvbjørnen (Alfred Bauer Prisen) for beste film. Den har siden vært favoritt på en rekke festivaler over hele verden, og vant prisen for beste internasjonale film under Oslo Pix Filmfestival i juni. 

SYSTEMSPRENGEREN er Tysklands kandidat til Oscar for beste fremmedspråklige film i 2020. 

011_BetaCinema_System_Crasher_copyright__kineo_Film_Weydemann_Bros_Yunus_Roy_Imer-kopi.jpg

VINNER AV BESTE INTERNASJONALE FILM på Oslo Pix Filmfestival

Juryens begrunnelse:

"Denne filmen er en eksepsjonell debutfilm som presenterer relevante spørsmål om hvordan enkeltindivider forholder seg til hverandre og som representanter i et større system. Vi ble engasjert av balansen mellom mørket og lyset, uvilligheten til å presentere en hurtig løsning, samt den sirkulære sammensetningen speilet i form, innhold og karakter. Skuespillerpresentasjonen til den ni år gamle hovedrollen i filmen alene hadde nok innflytelse til å ta oss alle med storm."

001_BetaCinema_System_Crasher_copyright__kineo_Film_Weydemann_Bros_Yunus_Roy_Imer-kopi.jpg

Originaltittel: SYSTEMSPRENGEREN | Tyskland 2019

118 minutter | Tysk tale, norske tekster

Regi: Nora Fingscheidt

Med: Helena Zengel, Albrecht Abraham Schuch, Gabriela Maria Schmiede, Lisa Hagmeister

Systemsprengeren - Nettplakat.jpg