sjarmøren

Kommer på kino 28. september


Charmøren | Danmark 2018

100 minutter | Dansk & farsi tale, norske tekster

Regi: Milad Alami

Manus: Ingeborg Topsøe & Milad Alami

Med: Ardalan Esmaili, Soho Rezanejad, Susan Taslimi og Lars Brygmann

The Charmer (c) Jason Alami 5.JPG

Forførende og rørende dramathriller

SJARMØREN handler om Esmail, en ung iransk mann som desperat forsøker å finne en dansk kjæreste, slik at han kan bli i Danmark. Han jobber i et flyttebyrå, men hver kveld tar han på seg en pen jakke og setter seg i den samme trendy vinbaren i håp om å møte og forføre den rette kvinnen. 

 

Tiden er i ferd med å renne ut for Esmail som kan bli kastet ut av landet når som helst.  Så en kveld møter han en ung, iransk kvinne som heter Sara og mot all forventning oppstår ekte følelser. Sara introduserer Esmail til det persiske miljøet i København og for første gang på lang tid føler Esmail at han hører til et sted. Men jo tettere Esmail kommer sitt mål, jo nærmere er en mystisk fremmed mann ved å innhente han. Esmails kamp for et bedre liv har konsekvenser for andre enn han selv, konsekvenser han ikke lenger kan unnslippe.

Ardalan Esmaili spiller hovedrollen som Esmail. Han er barndomsvenn av regissør Milad Alami. Dette er første spillefilm til Alami og den har vunnet en rekke priser på filmfestivaler over hele verden. 

The Charmer (c) Jason Alami 2.jpg


PRESSEN OM FILMEN: 

"Intenst og forførende drama" - Filmmagasinet Ekko

The Charmer (c) Jason Alami 3.JPG


REGISSØR MILAD ALAMI OM FILMEN: 

"SJARMØREN handler om identitet, klasseforskjeller, rase og maktesløshet. Når Esmail forsøker å forføre en kvinne er han nødt til å forandre sin identitet og begynner å miste grepet om hvem han faktisk er. Hans metode kan virke kynisk og kalkulert, men han er ingen ren skurk. Selv om vi ikke vet alt om motivasjonen hans, er han i bunn og grunn en god person. Utnyttingen går også begge veier: Kvinnene han går til sengs med får også noe fra han. Han blir seksualisert som noe eksotisk og fremmed for dem. 

Jeg ønsket å utforske denne eksistensielle ensomheten og søken etter tilhørighet. Å ikke føle seg hjemme og å kjempe for sin plass i verden er noe som angår alle mennesker. Jeg ønsker med SJARMØREN å gi en mer nyansert forståelse av hva det vil være å være en fremmed i et fremmed land." 

Charmøren dansk plakat.jpeg