GERILJA

Originaltittel: Gerilla
Regi: Anders Hazelius | Sverige 2015
Lengde: 74 min
Med: Adam Pålsson og Siri Hjorton-Wagner

GERILJA er en film om kjærlighet i en tid der alle ønsker å bli elsket, men ingen har tid til å elske noen andre enn seg selv.

Ved en tilfeldighet møter deltidspappaen Adam den feministiske filmskaperen Lara. I et forsøk på å vinne tilbake eks-en, begynner Adam å tilbringe mye tid sammen med Lara – Kanskje filmprosjektet hun jobber med gir ham den kredibiliteten han trenger for å vekke gamle følelser til live? Samtidig utvikler Lara og Adam et vennskap, som glir over i tiltrekning – og revolusjon.

Premisset for Anders Hazelius’ spillefilmsdebut var at han ville lage en film om hvordan kjærlighet fungerer i en tid der alle ønsker å bli elsket, men ingen har tid til å elske noen andre enn seg selv. Han har tidligere påpekt at han liker å utforske konflikten mellom samfunn, intellekt og seksualitet, og det ser vi også her. Resultatet er en frisk, morsom og eksistensialistisk samtidsskildring der Adam Pålsson (kjent fra tv-seriene TØRK ALDRI TÅRER UTEN HANSKER og BROEN) og Siri Hjorton-Wagner imponerere med nyansert og overbevisende skuespill.

GERILJA er en av de første Moving Sweden-filmene, et prosjekt initiert av Svenska Filminstitutet og SVT, der målet er å støtte talentfulle filmskapere og bidra til at nye, sterke og gripende filmhistorier blir produsert. GERILJA hadde premiere på Karlovy Vary filmfestival i 2015. 

Anders Hazelius (født 1984) studerte filmvitenskap på universitetet i Stockholm før han gikk ut av regilinjen på Filmhögskolan i Göteborg i 2010. Etter GERILJA har han laget tv-serien HASHTAG som har blitt en stor suksess blant ungdom i Sverige.