ETTERSKJELV

OGSÅ TILGJENGELIG PÅ ALTIBOX OG CANAL DIGITAL

 

Regi: Magnus von Horn
Lengde: 102 min / Svensk tale og norsk tekst
Med: Ulrik Munther, Sven Ahlström, Mats Blomgren, Stefan Cronwall, Loa Ek

 

En dramathriller som er like nervepirrende som den er gripende

16 år gamle John returnerer til hjembygden og familien sin etter å ha sonet to års fengelsstraff. Han er klar for å starte livet sitt på nytt, men innser fort at bygden verken ønsker å tilgi eller inkludere ham. Johns hjemkomst får fram det verste i alle rundt han og en lynsje-stemning bygger seg opp. Han finner tilflukt i Malin, en nytilflyttet jente som ikke dømmer ham som de andre. Men etterhvert som hetsingen eskalerer trekker også Malin og familien hans seg unna, og John står igjen alene. Aggresjonen og sinnet som en gang sendte han i fengsel bygger seg opp. Han bestemmer seg for å konfrontere situasjonen en gang for alle.

ETTERSKJELV er et nervepirrende thrillerdrama som sniker seg under huden din. Når er vi ferdige med å straffe et menneske som begått en forbrytelse? Hvordan reagerer vi når en straffedømt kommer tilbake til skolen eller flytter inn i nabolaget?


PRESSEN OM ETTERSKJELV:

"Knallsterk"
- Filmpolitiet P3
Terningkast: 5
"En rystende filmopplevelse. Skitten-realistisk thriller som treffer deg som et lite jordskjelv"
- VG
Terningkast: 5
"Særdeles velregissert. Magnus von horn er et navn det er bare å merke seg"
- Adresseavisen
Terningkast: 5
"Et imponerende verk. Nyansert om en ung gutts tilbakekomst til et lokalsamfunn som ikke vil ha han der"
- Bergens Tidende
Terningkast: 5
"En sjelden gang dukker det opp en debutfilm så solid at den umiddelbart bærer bud om en ny stor filmskaper"
- Morgenbladet
"En dramathriller som er like nervepirrende som den er gripende"
- Nöjesguiden
"En veldig god fortelling om forbrytelse og straff"
- DN
"Årets store oppdagelse"
- Rushprint
"En ypperlig film om hvor vanskelig det er å møte mennesker som har trådt fullstendig feil, men som likevel bør få en ny sjanse etter endt soning"
- Stavanger Aftenblad
Terningkast: 5 
"ETTERSKJELV er en sterk og modig debut fra svenske Magnus von Horn. Hvert eneste bilde gjør inntrykk"
- Montages.no
"Tiårets beste skandinaviske debutfilm. 
ETTERSKJELV er et høyst imponerende og severdig drama som gjør noe debutfilmer sjelden gjør - nemlig å skape en følelse av at vi har å gjøre med en filmskaper som vet nøyaktig hva han vil og hvordan han skal få det til. Magnus von Horn er åpenbart et navn for fremtiden, og fremtiden begynner med ETTERSKJELV" 
- Dagbladet
Terningkast: 5
"Ei handfull av situasjonar er så spanande at det knapt er til å halde ut"
- Dag og Tid
"Magnus von Horn har laget en sensasjonell spillefilmdebut med sitt nattsvarte og stilfulle drama"
- Dagens Nyheter
"Imponerende modig"
- Svenska Dagbladet
"ETTERSKJELV er en stor film"
- Sydsvenskan
"En utrolig sterk film"
- Moviezine
"Svensk fulltreffer"
- Sveriges Radio

REGISSØR MAGNUS VON HORN: 

"Ideen til ETTERSKJELV kom når jeg jobbet med min eksamensfilm UTEN SNØ. Jeg leste politirapporter om forbrytelser begått av ungdommer. Blant disse dokumentene var det en historie som jeg ble spesielt berørt av. En 15-år gammel gutt hadde drept sin kjæreste fordi han ikke orket tanken på at hun hadde forelsket seg i en annen. Mellom linjene i hans bekjennelse kunne man lese at bak den grusomme forbrytelsen fantes det en blyg, ung gutt. Han tilsto drapet, men hadde ingen anelse om hvordan kan kunne ha gjort noe så forferdelig. Han var redd, ulykkelig forelsket og forsøkte å sone sin forbrytelse uten å være følelsesmessig forberedt på noen måte. Dette var inspirasjonen til vår film.

For meg er kjernen i ETTERSKJELV en historie om en gutt som etter å ha begått et drap og sonet sin straff kommer tilbake til samfunnet. Han er fortsatt et barn og vil komme seg videre, men omgivelsene hans tillater det ikke." - Regissør Magnus von Horn


Magnus von Horn (f. 1983) er født i Göteborg, utdannet ved filmskolen i Lodz og bor i Warsawa. Eksamensfilmen hans UTEN SNØ var nominert til Guldbagge i 2012. ETTERSKJELV er hans første spillefilm og har gått sin seiersgang på filmfestivaler verden over siden premieren i Cannes.