disco

På kino fra 4. oktober

TRO, HÅP, TVIL

På overflaten virker alt perfekt. 19 år gamle Mirjam er stedatteren til den karismatiske pastoren i menigheten Friheten. Som regjerende verdensmester i disco freestyle dans, og leder av frikirkens ungdomsgruppe er hun kirkens stolthet. Men under VM kollapser hun på dansegulvet, og nederlaget vekker spørsmål og uro i henne. Hjemme blir hun møtt med at hun må tro mer, tro bedre. Mirjam prøver, men kroppen svikter. I søken etter svar på hvor problemene hennes kommer fra, og i frustrasjon over å ikke bli sett, trekkes hun mot en strengere konservativ menighet. I hemmelighet drar hun på deres sommerleir.

DISCO er den andre spillefilmen til regissør og manusforfatter Jorunn Myklebust Syversen. Hennes første film HOGGEREN (2017) ble nominert til to Amanda-priser og hyllet av norske filmkritikere.

I DISCO gjør Josefine Frida Pettersen en uvanlig sterk spillefilmdebut i rollen som Mirjam. I andre roller finner vi Nicolai Cleve Broch, Kjærsti Odden Skjeldal, Andrea Bræin Hovig og Espen Klouman Høiner.

DISCO er valgt ut til to av verdens viktigste filmfestivaler. Den får verdenspremiere ved filmfestivalen i Toronto, før den får europeisk premiere i New Directors-konkurranseprogrammet ved San Sebastian filmfestival. I Norge skal filmen vises ved filmfestivalen i Bergen før kinopremieren 4. oktober.

DISCO | Norge 2019

94 minutter | Norsk tale, norske tekster

Regi og manus: Jorunn Myklebust Syversen

Med: Josefine Frida Pettersen, Nicolai Cleve Broch, Kjærsti Odden Skjeldal, Andrea Bræin Hovig og Espen Klouman Høiner

Disco_Festivals_still_1.jpg