DET FREMMEDE

"Inne i skogen venter noe på deg..."

Også tilgjengelig på iTunes

 

Originaltittel: La region salvaje
Regi: Amat Escalante | Mexico 2016
Lengde: 100 min

 

Vinner av prisen for beste regi - Venezia filmfestival 2016

Den unge moren Alejandra bor sammen med mannen Angel og deres to barn i en liten by i Mexico. Angel viser ikke mye interesse for familien og på nettene sniker han seg ut for hemmelige treff med Alejandras bror, Fabian, som jobber som sykepleier ved det lokale sykehuset.

Deres liv blir snudd på hodet når de møter den mystiske og dragende Veronica. På skift inviterer hun Alejandra og Fabian til en avsidesliggende hytte, hvor noe fremmed venter på dem. Der kan de oppleve den ultimate nytelse, men det fremmede vesens utemmede og dyriske krefter kan også ha fatale konsekvenser.

Regissør og manusforfatter Amat Escalante har alltid sett på de mørke sidene ved det mexicanske samfunnet i sine filmer. For sin forrige film HELI vant han prisen for beste regi i Cannes. Med DET FREMMEDE går han i en ny retning og blander inn science fiction og horror-elementer i en ellers realistisk fortelling. Resultatet er en både pirrende og voldsom film om naturens sterke drifter ovenfor samfunnets normer og undertrykkelse av den frie seksualitet. Tenk Lars von Triers ANTICHRIST møter ALIEN blandet med David Lynchs sans for mystikk og det bisarre.

PRESSEN OM FILMEN:
 

"Forvent det uventede... Uforlignelig blanding av familiedrama, sex og aliens. Årets hittil mest originale film" - Adresseavisa
"En vakker, pervers blanding av David Cronenberg, David Lynch og Pedro Almodovar" - Information
"Sær, original og morsom" - Aftenposten
"Outstanding" - Harry Knowles, Ain't it cool news
"A very strange and sexy film" - BBC
"Dark and wonderful... Brilliant, frightening, hyper-real erotic mystery ... a Lynchian drug trip that lingers long after viewing" - The Film Stage
"Deeply strange... things get seriously freaky" - The Guardian
 

DET FREMMEDE utspiller seg i Guanajuato som er den mest katolske og konservative regionen i Mexico. Regissør Amat Escalante er herfra og inspirasjonen til filmen kommer fra to hendelser i området - en kvinne som ble selv ble anklaget da hun ble forsøkt voldtatt og en avisartikkel som trykket bilde av liket til en ung mann med overskriften  "Soper funnet druknet". Sinnet Amat Escalante følte over holdningene i disse sakene utløste ideen til DET FREMMEDE. Escalante har tidligere laget realistiske filmer, men følte med denne filmen at det måtte komme noe større, noe utenifra for å skape endringer i samfunnet.

Amat Escalante ble født i 1979 og er en selvlært som filmskaper. Han begynte å lage filmer allerede når han var 15 år og i 2005 fikk hans første spillefilm SANGRE premiere på Cannes filmfestival. Hans to neste filmer, LOS BASTARDOS og HELI, ble begge vist på kino i Norge. Og for HELI vant han pris som beste regissør ved Cannes Filmfestival.

Musikken i filmen er laget av norske Guro Moe og Lasse Marhaug, i samarbeid med Martin Escalante. 

DET FREMMEDE er en norsk co-produksjon med Mer Film, støttet av Sørfond.

Filmen er også en co-produksjon med Danmark gjennom produsent Katrin Pors i Snowglobe. Danske Manuel Claro har foto på filmen. Han har tidligere fotografert Lars von Triers MELANCHOLIA (2011) og NYMPHOMANIAC (2013). I tillegg er spesialeffektene i filmen laget i Danmark. VFX supervisor Peter Hjorth har jobbet på mange av filmene til Lars von Trier og sist også Nicolas Winding Refns THE NEON DEMON (2016).