Mer Film søker kvinnelige skuespillere til kortfilmen TUNGENE by Øistein Refseth

KajaSmithHires_12x15cm_MarjaBolNango_02.jpg

Vi søker samiske kvinnelige skuespillere i alderen 20 - 30 til kortfilmen TUNGENE i regi av Marja Bål Nango. 

Vi ser etter noen som tør å utfordre seg selv og som er komfortabel med å stå foran kamera. Skuespillererfaring er ikke et krav, men fint. Jobben er honorert. 

Send mail med bilde og litt om deg selv til elisa@merfilm.no

SAMISK: 

Njuokčamat-oanehisfilbmii: Mii ohcat du! 
Nisson-neavttára, gii leat gaskkal 20-35 jagi boaris.
Báddemat leat guovvamánus-njukčamánus 2018 ja bistet sulli guokte vahku.
Sádde alddat gova, du nama ja man boaris don leat, dán čujuhussii: mailto:elisa@merfilm.no
De mii sáhttit addit dutnje eanet dieđuid filbmenbarggu birra.
Njuokčamat filmmas; Nuorra boazosápmelaš nisu vásiha silolaš ja rumašlaš váikkuhusaid maŋŋel muhtin ilgádis dáhpáhusa ja movt son čuožžila bisuhan dihte iežas gutnálaš beaggima.

Støtte til HOSPITAL DUMPSTER DIVERS by Øistein Refseth

Hospital Dumpster Divers 1.JPG

Fordi kildesortering er ingen spøk. 

I dag har vi fått støtte til Anders Elsrud Hultgreens kortfilm HOSPITAL DUMPSTER DIVERS fra Vestnorsk filmsenter!

HOSPITAL DUMPSTER DIVERS handler om den shuffle-dansende renholdsarbeideren Rasmus som skal ha sin første nattevakt på sykehuset hvor han nylig har fått jobb. Pliktoppfyllende begynner han å utføre oppgavene sine, men så blir han for ivrig og begynner å slurve med avfallshåndteringen. Det medisinske avfallet begynner å mutere og et grufullt vesen våkner til liv. Plutselig er ikke lenger kildesortering Rasmus’ største utfordring. Han må stoppe et avfallstroll fra å spre kaos og død over hele sykehuset. 

HOSPITAL DUMPSTER DIVERS er en fabel som blander skrekk og komedie og slipper løs et fantastisk monster på kinolerretet. 

Anders Elsrud Hultgreen (f. 1986) har tidligere laget spillefilmen MORGENRØDE som har blitt vist på filmfestivaler over hele verden. Med kortfilmen HOSPITAL DUMPSTER DIVERS går den svært stilsikre regissøren og manusforfatteren over i en helt annen sjanger, og vi gleder oss til å spille inn filmen i Bergen til neste år! Ragna Nordhus Midtgard i Mer Film er produsent.

Mer Filmsnakk med Iram Haq og Nancy Herz by Øistein Refseth

Hør vår podkast med forfatter Nancy Herz og regissør Iram Haq i samtale etter den skamløse jentevisningen på Saga kino på FNs internasjonale jentedag 11. oktober. Foto: Solveig Bakken

Hør vår podkast med forfatter Nancy Herz og regissør Iram Haq i samtale etter den skamløse jentevisningen på Saga kino på FNs internasjonale jentedag 11. oktober. Foto: Solveig Bakken

I forbindelse med visningen av HVA VIL FOLK SI på FNs internasjonale jentedag 11. oktober var regissør Iram Haq og Skamløs-forfatter Nancy Herz tilstede for å prate om filmen og sosial kontroll. Samtalen ble ledet av Miriam Kirollos som jobber for Redd Barna, og nå er den tilgjengelig som Mer Filmsnakk-podkast! Søk på "Mer Filmsnakk" i podkast-appen du bruker eller lytt på en av disse lenkene:
SOUNDCLOUD
ITUNES


Samtalen skjedde foran en utsolgt sal på Saga kino med over 500 jenter tilstede! 

Skamløs-forfatterne Amina Bile, Nancy Herz og Sofia Nesrine Srour signerte den rykende ferske boka si i foajeen på Saga kino i forbindelse med jentevisningen. Foto: Solveig Bakken

Skamløs-forfatterne Amina Bile, Nancy Herz og Sofia Nesrine Srour signerte den rykende ferske boka si i foajeen på Saga kino i forbindelse med jentevisningen. Foto: Solveig Bakken

Samtidig som visningen på Saga kino foregikk var det også utsolgte jenteforestillinger av filmen i Stavanger, Trondheim, Bergen, Kristiansand og Horten. 

IMG_4772.JPG

GÅ I DYBDEN: 


HVA VIL FOLK SI har blitt en av årets mest omtalte filmer. Hvis du vil gå i dybden anbefaler vi intervjuet med Iram Haq i Adresseavisen 14. oktober (bak betalingsmur) eller i A-magasinet 5. oktober (bak betalingsmur)

Iram Haq var gjest i studio hos Torp på NRK 1. november. Se programmet her! 

 

Iram Haq snakket også om filmen på Lindmo 30. september. Se hele intervjuet på nett-tv. Utdrag på Facebook: 


SKOLEKINO: 


HVA VIL FOLK SI er allerede sett av over 87.000 besøk på kino, og filmen gjør stor suksess som skolekino rundt om i landet. Tematikken er høyaktuell og passer veldig godt inn i lærerplanen til ungdoms- og videregående skoler. Studieark for filmen finner du her. Dersom du er interessert i å vise filmen som en del av undervisningen tar du kontakt med din lokale kino! 

Bilder fra skolekinovisninger på Elverum og Sandefjord. NRK snakket med noen av elevene som så filmen på Elverum: Se innslaget her

HVFS87000.jpeg

Informasjon om tvangsekteskap, æresrelatert vold og kjønnslemlestelse

Røde Kors har en hjelpetelefon for de som vil snakke om tvangsekteskap og kjønnslemlestelse. Nummeret er 815 55 201. Mer informasjon finner du på rodekorstelefonen.no

Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet har også en nettside med informasjon rundt tvangsekteskap, æresrelatert vold og kjønnslemlestelse. Den finner du ved å klikke her

Dersom du eller noen du kjenner trenger noen å snakke med om disse tingene, eller bare ønsker mer informasjon, ikke vær redd for å ta kontakt!

HVA VIL FOLK SI til publikum over hele verden by Øistein Refseth

Regissør Iram Haq før prisutdelingen på Nordiske filmdager i Lübeck. Filmen vant publikumsprisen og fikk hederlig omtale av hovedjuryen. 

Regissør Iram Haq før prisutdelingen på Nordiske filmdager i Lübeck. Filmen vant publikumsprisen og fikk hederlig omtale av hovedjuryen. 

Iram Haqs HVA VIL FOLK SI er høstens store snakkis i Norge med nå over 72.000 solgte kinobilletter. 

Neste år blir filmen å se på kinoer over hele verden. Blant annet i USA, Frankrike, Spania, Italia, Tyskland, Belgia, Nederland, Sverige og Danmark. 

Siden den internasjonale premieren ved Toronto filmfestival i september har filmen vært en meget het tittel for topp-distributører over hele verden. Ved American Film Market, som ble arrangert i Los Angeles denne helgen, annonserte filmens salgsagent Beta Cinema de første salgene. Flere salg vil annonseres senere. 

At HVA VIL FOLK SI berører og skaper samtaler utover Norges grenser ble igjen tydelig da filmen vant den gjeve publikumsprisen på Nordiske filmdager i Lübeck lørdag kveld. Filmen fikk også hederlig omtale av hovedjuryen på festivalen.

- Vi er veldig glade for at de internasjonale distributørene omfavner HVA VIL FOLK SI. Vi gleder oss til å reise med filmen til neste år og se hvordan filmen blir tatt i mot andre steder. Det er vel ingen hemmelighet at vi håper at HVA VIL FOLK SI blir neste års norske Oscar-kandidat, og vi er særlig spent på den amerikanske kinolanseringen som kommer til sommeren, en perfekt plassering for å kunne være med i Oscar-løpet, sier produsent Maria Ekerhovd. 

Iram Haqs første film JEG ER DIN hadde premiere på filmfestivalen i Toronto i 2013 og var Norges Oscar-kandidat. 

VISNINGER MED REGISSØR- OG SKUESPILLERBESØK DENNE UKA! 

I Norge fortsetter filmen å gå for fulle hus og Iram Haq fortsetter å møte publikum på visninger. Denne uken er hun tilstede på visning av filmen i Ålesund tirsdag. Billetter og informasjon her! 

Hovedrolleinnehaver Maria Mozhdah er også med på visninger på Gimle kino i Oslo på onsdag (obs! få billetter igjen) og Sandvika kino fredag. 
 

Oppskrift på småmat by Øistein Refseth

Hoggere_Stills_1.36.1-kopi.jpg

Noen matretter blir som minner man aldri blir kvitt. Det kan Anders i HOGGEREN skrive under på... Småmaten som tante Inger Grethe serverer er én av dem, eller suppelapskaus som dem visstnok sier ovafor. Kjært navn, mange barn osv.

Uansett hva du kaller det, her er tante Inger Grethe Syversens oppskrift: 

Til opplysning blir dette mat til mange, så ikke vær blyg! Ta to svineknoker og omtrent 1,5 kg suppekjøtt av elg og kok det opp sammen med 2 liter vann, og la det småkoke i rundt 2 timer.

 

I mellomtiden kutter du opp "litt potet, gulerøtter, purre og hodekål" i små biter. Vi foreslår rundt 5-6 små, harde poteter, 3-4 gulerøtter, litt mindre enn én purre og en kvart hodekål.

Etter at kjøttet har kokt tar du det opp, renser det for bein og kutter det opp, igjen i små biter. Nei, retten heter ikke "småmat" uten grunn! Ta grønnsakene og kjøttet tilbake i kraften og la det putre i en halvtime til.

Serveres alltid med Mors flatbrød. #ikkesponset

Smakelig måltid!

HOGGEREN kan kjøpes og leies digitalt på nett nå! 

 

LETTERS til filmfestivalen i Busan by Øistein Refseth

1503542694.JPG

Marte Vold og Jero Yuns dokumentarfilm LETTERS er valgt ut til Busan International Film Festival - Asias viktigste filmfestival! Dette blir verdenspremieren til filmen hvor de to regissørene utveksler videobrev til hverandre. 

LETTERS er en film om to personers hverdag- og familieliv på hver sin side av jordkloden. Hva er forskjellene og hva er likhetene deres? Og hvordan forholder de seg til sin egen familie, som sønn og som mor? Gjennom ett år utveksler de to regissørene brev og bilder til hverandre.  

Jero Yun er en koreansk regissør født i 1980 som tok utdannelsen sin i Frankrike. Han har laget en rekke kortfilmer og to dokumentarfilmer som har blitt vist på festivaler over hele verden. Marte Vold (født i 1978) er fotograf og regissør og har laget mange kortfilmer, sist TOTEM som ble valgt ut til den prestisjetunge festivalen New Directors/New Films i New York. 

De to regissørene møttes på den danske dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX sitt talentutviklingsprogram i 2015. Gjennom CPH:LAB begynte de to å lage denne filmen sammen. 

Nå går turen til Busan i Korea hvor Asias viktigste filmfestival finner sted mellom 12. og 27. oktober. 

1503542694(0).JPG

 

 

Æres-Amanda til Axel Helgeland by Øistein Refseth

Axel Helgeland og hans kone Live Helgeland før Amanda-prisutdelingen i kveld. Foto: Mode Steinkjer, Dagsavisen. 

Axel Helgeland og hans kone Live Helgeland før Amanda-prisutdelingen i kveld. Foto: Mode Steinkjer, Dagsavisen. 

Kjære Axel, 

Gratulerer så enormt mye med Amanda-komiteens ærespris. Det kunne ikke vært mer fortjent. Du er en levende og hardtarbeidende legende i norsk film.

For Mer Film har du vært der fra starten; som fødselshjelper, som mentor, executive produsent og hardtarbeidende styreleder. Og heldigvis er du her til fulle enda! For oss er du alfa omega, og at du skal pensjonere deg ser vi som en umulighet. 

Du holder fanen høyt for å gjøre arbeidet etterrettelig og grundig, men også for å tørre å tenke stort og internasjonalt.

Vi gleder oss over alle arbeidsøkter vi har sammen og ser oss som enormt privilegerte som får øse av din enorme kunnskap og kopiere dine avanserte Excel-ark! 
 
Vi gleder oss til fortsettelsen! 

Hilsen alle i Mer Film

Axel Helgeland (f. 1944) har vært styreleder i Mer Film siden oppstarten i 2011. Han har vært executive produsent på alle våre spillefilmer.

 

Plakat og trailer for HVA VIL FOLK SI by Øistein Refseth

What Will People Say_still 3.jpeg

Vi slapp traileren for Iram Haqs nye film HVA VIL FOLK SI for noen dager siden og maken til respons har vi ikke opplevd tidligere! Det er utrolig gøy å lese kommentarene som tikker inn, og vi gleder oss bare ennå mer til å kunne vise dere hele filmen. 

Du kan se traileren her: 

Lik og del traileren på Facebook!

Sangen du hører på slutten av traileren er selvsagt Auroras nydelige Runaway

HVA VIL FOLK SI får først verdenspremiere i konkurranseprogrammet på Toronto filmfestival i september. Så skal den vises på Bergen filmfestival hvor den får en festpremiere mandag 2. oktober. 6. oktober får filmen kinopremiere over hele Norge. 

HVA VIL FOLK SI er en av Kinoklubbens utvalgte filmer denne høsten. Christin Berg, programsjef i Nordisk Film Kino, sier dette om hvorfor de valgte ut filmen: 

- Iram Haq har laget en film om det å være ung og om det å tørre å ta egne valg, og hun har mestret å fortelle historien på et varmt, personlig, sårt og ektefølt vis. En historie det er umulig å ikke bli sterkt berørt av

Denne uka var også regissør Iram Haq og vår fantastiske hovedrolleinnehaver Maria Mozhdah på Dagsrevyen og snakket om filmen. Du kan se intervjuet på nett-tv

HVA VIL FOLK SI er produsert av Mer Film i samproduksjon med Rohfilm Factory, Zentropa Sweden og Film i Väst. 

Her er første plakaten: 

Hva vil folk si.jpg

33 spørsmål til Anders Hazelius by Øistein Refseth

I fjor avbrøt vi sommerferien til ETTERSKJELV-regissør Magnus von Horn, og denne gangen var det den svenske filmregissøren Anders Hazelius som måtte hjelpe med å gi oss svarene på 33 viktige spørsmål.

Anders Hazelius har laget filmen GERILJA som vi har trykket til vårt hjerte og som vi vil at flere skal se. Under de 33 spørsmålene finner du lenke til filmen. 

1. Hvor befinner du deg akkurat nå?

På en båt i Stockholms skärgård där min nästa film utspelar sig. 

2. Kan du bevise at du ikke er en robot?
Känns som en robot hade kunnat ge ett riktigt bra svar på det. Så kan min avsaknad av svar vara ett bevis? Eller är det ett bevis på motsatsen? Gahh!!

3.Hva var de siste tre filmene du så?
THE SHINING, CERTAIN WOMEN, THE GOOD DINOSAUR. 

4.Hva er beste sesongen av SKAM?
Säsong 3 är ett mästerverk!

5. Hvorfor drømmer vi?
När vi somnar kortsluts frontalloben och vår hjärnas omätliga behov att älta får härja fritt.

6. Hva ville Ingmar Bergman laget en webserie om i 2017?
Scener ur ett äktenskap skulle passat så sjukt bra som webserie.

7. Hva får du opp hvis du googler "Hashtag"?
En massa onödig info om sociala medier men sen, om man scrollar ner lite, info om en svensk webserie för ungdomar som är fin.

8. Ser du lyst på framtiden?
Skulle vilja säga ja men tyvärr – nej. Människan verkar inte vara mogen uppgiften att ta hand om sig själv och sin planet.

9. Hvor mye av GERILJA er ekte?
100% sann men högst 25% äkta.

10. Beste bruk av en poplåt i en film?
Sångmontaget till Aimee Manns "Wise Up" i MAGNOLIA är fenomenal. Om det räknas som en poplåt?

11. Når har en filmskaper sommerferie?
I juli.

12. Snapchat eller Instagram?
Instagram.

13. Har du sett noen norske filmer?
Joachim Trier är min idol!

14. Hva er det merkeligste spørsmålet noen har stilt deg i forbindelse med GERILJA?
"Jaha jag trodde den hette grilla!"

15. Hvordan koker du egg?
Jag är matnörd så vid 63 grader i min sous vide.

16. Hva er det beste med filmfestivaler?
Uppmärksamheten.

17. Hva er det verste med filmfestivaler?
Den förlorade arbetstiden.

18. Hvis du kunne forandre én ting i GERILJA, hva ville det være?
Vi skulle ha haft tid att övertala Yung Gud om att göra soundtracket.

19. Når er teater bedre enn film?
När textens kvalitéer och skådespelarnas närvaro gör att jag glömmer bort att jag ser på teater, då blir upplevelsen starkare än att se film. Men det sker extremt sällan.

20. Hvor godt motivert må bruk av undervannsfoto i en film være?
Händer nåt under ytan så måste kameran följa med.

21. Beste svenske film?
Vissa dagar EN KÄRLEKSHISTORIA, andra dagar PERSONA.

22. Hvorfor har ingen av kvinneapene i de nye PLANET OF THE APES-filmene lært å snakke?
Personerna bakom filmen har nog gjort en rätt snäv målgruppsanalys.

23. Har du noen gang falt ned i et hull?
Ja, både bokstavligt och metaforiskt.

24. Hva er den varmeste fargen?
Orange.

25. Hva er det beste stedet på Internett?
YouTube.

26. Hva vil det si å være feminist?
Att erkänna att det finns strukturer i samhället som ger ena könet fördelar.

27. Trenger vi flere filmer om klovnefisker?
Ja! Älskar dom där jävlarna.

28. Hva er det styggeste ordet du bruker i dagligtale?
Kuken.

29. Hva er det viktigste en regissør må tenke på når hen instruerer en skuespiller?
Att inte ljuga.

30. Hvilken emoji bruker du mest?
Hjärt-emojin.

31. Hvilken filmskaper er mest overvurdert?
Quentin Tarantino.

32. Hvilken filmskaper er mest undervurdert?
Steven Spielberg.

33. Hva får tallet 33 deg til å tenke på?
Döden.

Anders Hazelius ble født i 1984, og studerte filmvitenskap på universitetet i Stockholm før han uteksaminerte på regilinjen på Filmhögskolan i Göteborg i 2010. Spillefilmdebuten FRÄMMANDE LAND kom i samme år, etterfulgt av flere kortfilmer. 

Han står også bak SKAMs svenske lillesøster, den knallgode webserien HASHTAG, som du kan du se på NRK Nett-TV.

Hans andre spillefilm GERILJA er en av de første Moving Sweden-filmene, et prosjekt initiert av Svenska Filminstitutet og SVT for å få frem nye regissører og annerledes historier. GERILJA hadde premiere på Karlovy Vary filmfestival i 2015. 

GERILJA er en moderne kjærlighetshistorie med Adam Pålsson (kjent fra tv-seriene TØRK ALDRI TÅRER UTEN HANSKER og BROEN) og Siri Hjorton-Wagner i hovedrollene. Som Alma skrev: En bra film. Politisk, sinna og irriterende på den bra måten.

Les mer om GERILJA og se filmen her:

SE & HØR OLE GIÆVER by Øistein Refseth

For de av dere som ikke rakk å se Ole Giævers nye spillefilm FRA BALKONGEN i sommer, er det det ikke for sent å ta turen på kino nå. Ikke bare kan du se filmen, men du har også mulighet til å møte Ole Giæver. Han kommer til Klingenberg kino i Oslo for å ta imot spørsmål etter filmen på flere visninger de neste ukene. Bare sjekk datoene og kjøp billetter her!

Så du derimot filmen i sommer og nå gremmes over at du går glipp av en samtale med Ole, er det bare å plugge i øreproppene og lytte til Filmsnakk podcasten vår, hvor du får en herlig samtale mellom Ole Giæver og journalist Einar Aarvig etter førpremiere på FRA BALKONGEN på Ringen kino 29. Juni:
ITUNES
SOUNDCLOUD

Hvis du ønsker å vite mer om  Ole, som hvordan han startet sin filmkarriere og hans forhold til lillebroren, kan du høre han fortelle om dette i denne podcasten:
ITUNES
SOUNDCLOUD

Ole Giæver & Morten Giæver

Ole Giæver & Morten Giæver

 

 

 

 

HVA VIL FOLK SI valgt ut til konkurranseprogrammet i Toronto by Øistein Refseth

Iram Haqs nye spillefilm, HVA VIL FOLK SI, er en av 12 filmer som er valgt ut til det prestisjetunge konkurranseprogrammet Platform på Toronto filmfestival. «Det er en kraftfull film om spenningene mellom øst og vest» sier festivalens programsjef Cameron Bailey om filmen som får sitt første møte med internasjonalt publikum i september. 

Dette er den andre spillefilmen til regissør og manusforfatter Iram Haq. Hennes første film JEG ER DIN hadde også verdenspremiere på Toronto filmfestival og vant en rekke priser på festivaler over hele verden etterpå. 

- Det er en stor ære å være en av filmene som er plukket ut til konkurransen i Toronto. Jeg gleder meg utrolig mye til å dra tilbake til festivalen igjen og til å dele HVA VIL FOLK SI med publikum, sier Iram Haq. 

- Det er fantastisk og en stor mulighet å være valgt ut til konkurranseprogrammet i Toronto. Det er første gang en norsk film deltar der og det er en stor anerkjennelse av Iram Haq sitt regitalent. Vi hadde egentlig planlagt filmen ferdig med premiere i 2018, men når filmen ble plukket ut til dette programmet var det bare å hive seg rundt for å få filmen klar. Derfor har vi også framskyndet den norske kinopremieren til oktober. Vi gleder oss enormt til å vise filmen, både til et internasjonalt publikum og publikum her hjemme, sier produsent Maria Ekerhovd. 

Platform-programmet vektlegger filmer med sterke og unike regissørstemmer. I fjor deltok blant annet Oscar-vinneren MOONLIGHT og JACKIE med Natalie Portman i dette programmet. I år vil HVA VIL FOLK SI konkurrere med noen av verdens fremste filmskapere om prisen for beste film på 25.000 CAD. Juryen består av regissørene Wim Wenders, Chen Kaige og Malgorzata Szumowska. 

Om filmen: 

HVA VIL FOLK SI handler om 16 år gamle Nisha som lever et dobbeltliv. Hjemme med familien er hun en pakistansk datter, mens ute med venner er hun en vanlig norsk ungdomsjente. Når faren tar henne på fersken med kjæresten kolliderer hennes to parallelle verdener brutalt. For å sette et eksempel bestemmer foreldrene seg for å kidnappe Nisha og plassere henne hos slektninger i Pakistan. Her, i et land hun aldri har vært før, må Nisha tilpasse seg foreldrenes kultur. 

HVA VIL FOLK SI er et rørende og gripende drama om det komplekse forholdet mellom en far og en datter med sterke skuespillerprestasjoner. I hovedrollen gjør 18 år gamle Maria Mozhdah en fantastisk rolletolkning som Nisha. Dette er Mozhdahs første store filmrolle. I rollen som faren Mirza finner vi Adil Hussain som har spilt i en lang rekke indiske og internasjonale filmer, blant annet LIFE OF PI. 

HVA VIL FOLK SI er en stor internasjonal samproduksjon og ble spilt inn delvis i India og Norge i vinter. Den er produsert av Mer Film, sammen med tyske Rohfilm Factory og Zentropa Sverige. 

Følg filmen på Facebook.

HVA VIL FOLK SI får norsk kinopremiere 6. oktober og er også en av Kinoklubbens utvalgte filmer denne høsten.

Programsjef i Nordisk Film Kino, Christin Berg sier følgende om hvorfor de valgte HVA VIL FOLK SI til høstens program:

- Iram Haq har laget en film om det å være ung og om det å tørre å ta egne valg, og hun har mestret å fortelle historien på et varmt, personlig, sårt og ektefølt vis. En historie det er umulig å ikke bli sterkt berørt av.

 

 

Klipp fra sommerens morsomste og råeste film by Øistein Refseth

MÅ JETTE (ny-nynorsk for "Må stikke") er et energisprakende kulturkræsj hvor drabantby-Sverige møter Stockholm-fiffen på Södermalm. Småkriminelle Metin (Can Demirtas) havner i en knipe når dagboka hans havner i hendene på skuespilleren Lena (Lena Endre) og forleggeren Puma (Jörgen Thorsson). Puma vil gi ut boka, men den er full av sensitive opplysninger om det kriminelle miljøet Metin vanker i.

Med glimt i øyet leker MÅ JETTE seg med fordommene og fascinasjonen forstad-gangstere og kultur-fiffens har for hverandre. 

Lurer du på hvordan du uttaler "jett" og hva det betyr? Se her: 

MÅ JETTE har vært en suksess på kino i Sverige og blitt kalt den morsomste svenske dramakomedien siden JALLA! JALLA! Den har også blitt kalt en "smällkaramell"(!) som viser forstadens småkriminelle med en blanding av alvor og skamløs humor. 

Regissør Ivica Zubak var i Oslo da filmen ble vist på Oslo Pix. Vi prøvde å lære han litt norsk. Se hvordan det gikk, pluss trailer, her: 

 

klipp fra filmen: 

"DET HAR LIGGET BØREK I FRYSEREN I FEM ÅR" - METINS MAMMA

 

NÅR DU SKAL UT PÅ DATE

 

LENA ENDRE LÆRER NYE ORD 

 

"DET VAR IKKE INNBRUDD. JEG BARE HADDE IKKE NØKKEL" 

 

NÅR DU ER PÅ AUDITION

 

NÅR DU MÅ FREMFØRE EN MONOLOG 

 

METIN OG PUMA

 

ØYEKNULLING, VI HAR ALLE OPPLEVD DET 

 

NÅR NOEN TILBYR DEG DOP 

 

NÅR DU SER PICASSO

 

SE MÅ JETTE PÅ KINO FRA 21. JULI! 

 

 

 

 

 

 

Mer Film søker statister by Øistein Refseth

MER FILM ser etter statister i perioden 7-16. august i Oslo til kortfilmen RUSTNING, regissert av Marius Myrmel. Kortfilmen utforsker miljøet i norske guttegjenger. I tre sosiale settinger og tre isolerte settinger får vi et innblikk i tre gutters definerende ungdomstid

De ulike statistgruppene vi ser etter er:

Tøffe og atletiske gutter i alderen 15-17 år.  

Jenter i alderen 15-18 år.

Alle mellom 15 og 60 år.

Det er ulike innspillingsdager for de ulike statistgruppene.
Send headshot, litt informasjon om deg og evt en CV til ingmatr@gmail.com
Merk mailen med STATIST MERFILM

Anders, onkel Bjarne og fetter Terje nominert til Amanda by Øistein Refseth

Skuespillerne Anders Baasmo Christiansen, Inger-Grethe Syversen, Bjarne Syversen og Terje Syversen på HOGGEREN-premieren i Oslo. 

Skuespillerne Anders Baasmo Christiansen, Inger-Grethe Syversen, Bjarne Syversen og Terje Syversen på HOGGEREN-premieren i Oslo. 

Skuespillerne i HOGGEREN er Amanda-nominerte! 

Anders Baasmo Christiansen er nominert til beste skuespiller for hovedrollen som Anders. Skuespiller-debutantene Bjarne Syversen og Terje Syversen deler en nominasjon for beste bi-rolle for deres fenomenale innsats som onkel Bjarne og fetter Terje!

HOGGEREN har blitt en av årets store snakkiser og går fremdeles på kino i Oslo! Så hvis du ikke har sett den ennå har du bare en ting å gjøre! 

Bjarne Syversen som onkel Bjarne og Anders Baasmo Christiansen som Anders. 

Bjarne Syversen som onkel Bjarne og Anders Baasmo Christiansen som Anders. 

Terje Syversen som fetter Terje. 

Terje Syversen som fetter Terje. 

HOGGEREN er regissør Jorunn Myklebust Syversens første spillefilm og det er hennes egen onkel, tante og fetter som spiller rollene som Anders' slektninger i filmen. Ingen av dem hadde stått foran kamera før, men stilte opp når Jorunn spurte dem om de ville spille mot Anders Baasmo Christiansen i filmen.

Hvis du ikke har mulighet til å se filmen på kino i Oslo er den er også nå tilgjengelig på nett, på iTunes og andre nettbutikker som selger film! 

Hvis du vil fordype deg i filmen har vi samlet intervjuer, anmeldelser og omtale av den på denne siden

Vi gleder oss til onkel Bjarne, fetter Terje og tante Grethe skal gå sammen med Anders Baasmo Christiansen på rød løper i Haugesund. Amanda-prisene skal deles ut lørdag 19. august! 

Vet du hvordan du ser ut når du sover? by Øistein Refseth

Henning Rosenlunds kortfilm KONTROLL med Gine Cornelia Pedersen og Mattis Herman Nyquist vises på NRK 2s kortfilmkveld fredag 16. juni kl. 22.35! 

KONTROLL handler om Tina som i jakten på å få kontroll over livet sitt begynner å filme seg selv systematisk. Se teaseren her: 

Filmen blir også tilgjengelig på NRK.no fra fredag 16. juni! 

NRKs kortfilmkveld er en gullrekke bestående av 11 nye kortfilmer som vises etter hverandre fra klokka 21.10. Hvis du kjøper inn øl og inviterer noen venner kan du late som om du er på Kortfilmfestivalen i Grimstad i et par timer. Dersom du får noen naboer til å snakke med grimstad-dialekt utenfor stuevinduet vil det forsterke illusjonen. Lykke til og god fornøyelse! 

Det lille livet i det store universet by Øistein Refseth

Her er traileren og plakaten for sommerens mest forfriskende film: Ole Giævers FRA BALKONGEN! 

FRA BALKONGEN er som en tidskapsel fylt av et liv på jorda, slik det leves akkurat nå. Av alle øyeblikkene som fyker forbi i livets berg- og dalbane. Det å se datteren din sykle for første gang kan utløse en tankerekke som tar deg langt inn i framtiden. Å hoppe på trampolinen i hagen kan føre deg ut i verdensrommet. Et forsøk på å bryte med gamle vaner kan få deg til å prøve å drikke fløte eller et rått egg. Og til jul samler du familien for å skape nye minner ved å gjøre nøyaktig det samme som alle tidligere år. Du vet at alt dette skal bli borte en gang, men du fortsetter likevel fordi…  

FRA BALKONGEN er en morsom og treffende film om det å være menneske i dag. Regissør Ole Giæver filmet seg selv og familien gjennom 12 måneder og tar deg med på hverdagsliv og høytider, usensurerte tankesprang, minner og fantasier. Han vever sammen ulike elementer til en forfriskende filmopplevelse, som inviterer deg til å tenke gjennom hvorfor du ble den du ble og hvor veien går videre. Den perfekte filmen å se i sommer før du tar en utepils eller skal legge sommerforsetter for året som kommer. 

Filmen kommer på kino over hele landet 30. juni. Her er plakaten: 

Ole Giæver og FRA BALKONGEN til din bakgård! by Øistein Refseth

Ole Giævers nye spillefilm FRA BALKONGEN hadde sin verdenspremiere på Berlin filmfestival i februar. Nå kommer filmen hjem - på mer enn en måte. 

Torsdag 8. juni har filmen nemlig fått æren av å åpne Oslos nye filmfestival, Oslo Pix!

Billetter til åpningen ligger ute for salg nå

FRA BALKONGEN er en ærlig, humoristisk og rørende film om det lille livet i det store universet. Ole Giæver filmet seg selv og familien i Brochmannsgate 12A på Bjølsen gjennom 12 måneder, med ønske om å finne svar på spørsmålet om hvorfor du skal gidde å krangle med barna dine om at de skal spise opp maten sin når du vet at sola uansett skal dø ut om fem milliarder år. 

På Oslo Pix kommer ikke bare filmen hjem til Oslo. Ole Giæver og filmen kommer kanskje også hjem til din stue eller bakgård!  

Fredag 9. juni tar Oslo Pix og Ole Giæver med seg filmen under armen og setter opp en visning hos en heldig vinner med venner og naboer som har nominert sin bakgård eller stue! 

Hvis du har lyst til å være med i trekningen nominerer du ditt hjem på Oslo Pix' sider før 22. mai! 

Tre finalister velges ut, og Ole Giæver tar en befaringsrunde for å se hvilket sted han mener passer best for denne helt unike visningen av FRA BALKONGEN. 

På siden til Oslo Pix får du også se alle stedene som allerede har nominert bakgården sin i Oslo. 

FRA BALKONGEN er Ole Giævers tredje spillefilm. Hans forrige film MOT NATUREN ble var en suksess både hos publikum og kritikere og vant pris på Berlin filmfestival. Med FRA BALKONGEN har han igjen laget en treffende og morsom film om hva det vil si å være et menneske i dag. 

FRA BALKONGEN kommer på kino over hele landet fra 30. juni! 

 

 

 

Sørfond-støtte til brasilianske OVERGOD by Øistein Refseth

Mer Film har i dag fått støtte fra Sørfond til Gabriel Mascaros nye film OVERGOD. Vi gleder oss stort til å være en del av denne spennende produksjonen, som starter innspillingen i Brasil til høsten.

OVERGOD handler om Morgana, en dypt troende kristenevangelist som prøver å hjelpe ektepar i krise ved en form for sexterapi. Den swingersaktige terapien blir drevet av kirken hun tilhører, og overbevisningen er at dette skal styrke ekteskapet som institusjon. Morgana er selv lykkelig gift, men hun og mannen kan ikke få barn. Når Morgana oppdager at hun er gravid, mistenker hun at barnet hun bærer er den nye Messias.

OVERGOD blander religiøst drama, samfunnskritikk og absurd komedie. Hvis du har sett Mascaros forrige film NEON BULL vet du at du kan forvente en varm, morsom og særdeles vakker filmopplevelse.

Gabriel Mascaro besøkte både Tromsø filmfestival og Film Fra Sør i fjor. NEON BULL var en favoritt på festivalene, og den ble også distribuert på norske kinoer. Du kan se Montages' intervju med Mascaro under Tromsø filmfestival her. Mascaros spillefilmdebut AUGUST WINDS kan leies for en dollar på Vimeo

Regissør Gabriel Mascaro.  

Regissør Gabriel Mascaro.  

OVERGOD produseres av Desvia, et selskap som ble grunnlagt av regissør Gabriel Mascaro og produsent Rachel Ellis. 

Mer Film har tidligere mottatt støtte fra Sørfond til filmene DET FREMMEDE av Amat Escalante, som vant prisen for beste regi på Venezia filmfestival i fjor, og Carlos Reygadas' WHERE LIFE IS BORN, som kommer i 2018.  

Sørfond bevilger økonomisk tilskudd til filmproduksjoner i utviklingsland, som av politiske eller finansielle grunner har vanskeligheter med å gjennomføre disse. Sørfond er etablert med fondsmidler fra UD, og Norsk Filminstitutt og Film Fra Sør administrerer fondet med driftsmidler fra Kulturdepartementet.

Mer Filmsnakk om HOGGEREN by Øistein Refseth

Jorunn Myklebust Syversen, Stein Torleif Bjella og Anders Baasmo Christiansen på Gimle 28. mars.

Jorunn Myklebust Syversen, Stein Torleif Bjella og Anders Baasmo Christiansen på Gimle 28. mars.

Hvis du ikke fått med deg de flotte samtalene etter spesialvisningene våre av HOGGEREN, fortvil ikke! Nå er de tilgjengelige som podkast til alles glede. Podkasten vår heter naturligvis Mer Filmsnakk, og den vil oppdateres ved nye spesialvisninger og arrangementer hvor det snakkes om film. 

Vi har lagt ut to episoder nå. I den første får du høre samtalen mellom musiker Stein Torleif Bjella, regissør Jorunn Myklebust Syversen og hovedrolleinnehaver Anders Baasmo Christiansen etter førpremieren på Gimle kino 28. mars. Her får du blant annet høre om hva Bjella synes om filmen, hvordan innspillingen var for Anders Baasmo Christiansen og hvordan Jorunn jobbet med slektningene sine som også spiller i HOGGEREN. 

I den andre episoden hører du psykolog Sissel Gran og forfatter Geir Gulliksen i samtale etter visning på Gimle kino 4. april. De snakker fritt om tematikken i filmen. I blant arter det seg som en liten terapi-runde for Gulliksen, humoristisk ledet av Gran. 

Røpe-alarm! Siden begge samtalene snakker fritt om handlingen og slutten, anbefaler vi å høre på dem kun etter at du har sett filmen. 

Abonner og lytt ved å søke på "Mer Filmsnakk" i podkast-appen du bruker.

Eller hør i 
Itunes eller på
Soundcloud!

Hvis du liker det du hører, spre ordet videre til venner som også liker å snakke om film og fortsett samtalen! 

Geir Gulliksen og Sissel Gran på Gimle Kino 4. april.

Geir Gulliksen og Sissel Gran på Gimle Kino 4. april.