DISCO får verdenspremiere ved Toronto filmfestival / by Øistein Refseth

Still 1 DISCO Josefine Frida Pettersen photo by Jørgen Nordby, Mer Film.jpg

Jorunn Myklebust Syversens nye spillefilm DISCO får verdenspremiere ved Toronto filmfestival i september. Dette blir filmens første møte med publikum før den skal videre til sin europeiske premiere ved San Sebastian filmfestival to uker senere.

- Det er fantastisk at DISCO får sin verdenspremiere ved Toronto filmfestival. DISCO er laget med et team av enestående skuespillere og det beste crewet, og det er en skikkelig god følelse at vi får denne anerkjennelsen. Jeg gleder meg til å vise filmen til et internasjonalt publikum, og jeg håper at den kan sette igang gode samtaler og dialog. Det blir spennende å vise filmen for et nordamerikansk publikum, hvor den kristne evangeliske tradisjonen står enda sterkere enn i Norge, sier regissør og manusforfatter Jorunn Myklebust Syversen.

DISCO kommer på kino i Norge 4. oktober.

- Det er en stor ære å bli valgt ut til filmfestivalen i Toronto, som er en av verdens aller viktigste festivaler og en døråpner mot det amerikanske markedet. Det at DISCO nå er valgt ut til to store internasjonale filmfestivaler før norsk kinopremiere er ganske unikt, sier produsent Maria Ekerhovd i Mer Film.

Om filmen:

På overflaten virker alt perfekt. 19 år gamle Mirjam er stedatteren til den karismatiske pastoren i menigheten Friheten. Som regjerende verdensmester i disco freestyle dans, og leder av frikirkens ungdomsgruppe er hun kirkens stolthet. Men under VM kollapser hun på dansegulvet, og nederlaget vekker spørsmål og uro i henne. Hjemme blir hun møtt med at hun må tro mer, tro bedre. Mirjam prøver, men kroppen svikter. I søken etter svar på hvor problemene hennes kommer fra, og i frustrasjon over å ikke bli sett, trekkes hun mot en strengere konservativ menighet. I hemmelighet drar hun på deres sommerleir.

DISCO er en film om tro, håp og tvil.

I rollen som Mirjam gjør Josefine Frida Pettersen en uvanlig sterk spillefilmdebut og i de andre rollene finner vi Nicolai Cleve Broch, Kjærsti Odden Skjeldal, Andrea Bræin Hovig og Espen Klouman Høiner.

Dette er Jorunn Myklebust Syversens andre spillefilm etter HOGGEREN som ble hyllet av filmkritikere og nominert til to Amanda-priser.

DISCO er produsert av Maria Ekerhovd i Mer Film, som tidligere hatt internasjonal suksess med Iram Haqs HVA VIL FOLK SI og Ole Giævers MOT NATUREN som begge hadde sine verdenspremierer ved Toronto filmfestival.

DISCO distribueres på kino i Norge av Mer Filmdistribusjon.