Sørfond-støtte til afghanske THE POSTMAN / by Øistein Refseth

Postman Sørfond foto.jpg

Mer Film har i dag fått produksjonsstøtte til den afghanske spillefilmen THE POSTMAN fra Sørfond. Mer Film blir dermed norsk co-produsent på filmen som skal spilles inn i Afghanistan. 

THE POSTMAN er den tredje spillefilmen til regissør Siddiq Barmak, som vant Golden Globe for sin første spillefilm OSAMA fra 2003. OSAMA hadde premiere ved filmfestivalen i Cannes, vant en rekke priser på internasjonale filmfestivaler og ble også distribuert på kino i Norge.

Handlingen i Barmaks nye film er lagt til 1992 og et Kabul som er i ferd med å forandre seg for alltid. Med stort mot trosser postmannen Amir den gryende borgerkrigen for å levere posten på sin vanlige rute.

“Det er en film om forandring og hvordan vanlige mennesker havner i sentrum av politiske omveltninger. På samme måte som mine tidligere filmer OSAMA og OPIUM WAR handler også THE POSTMAN om prisen mennesker betaler for tyranni,” sa regissør Siddiq Barmak til Variety

Sørfonds jury kaller filmen “en vakker skildring av hverdagsliv i et Afghanistan ødelagt av krig. Det er en fortelling om en postmann i Kabul som prøver å opprettholde en normalitet mens samfunnet rundt han faller sammen. Juryen ble dypt rørt av dette enkle, men likevel rike og atmosfæriske portrettet av Kabul og dets innbyggere”.

THE POSTMAN produseres av David Wahab i Kabul-selskapet Star Group, og co-produseres av tyske Karsten Stöter i Rohfilm Factory.

Mer Film har tidligere mottatt støtte fra Sørfond til Amat Escalantes DET FREMMEDE, Carlos Reygadas’ OUR TIME og Gabriel Mascaros DIVINE LOVE fra Brasil.

Sistnevnte hadde premiere ved Sundance og Berlin filmfestival tidligere i år og blir å se i Norge på Film Fra Sør-festivalen i november.

Sørfond bevilger økonomisk tilskudd til filmproduksjoner i utviklingsland, som av politiske eller finansielle grunner har vanskeligheter med å gjennomføre disse. Sørfond er etablert med midler fra Utenriksdepartementet, og Film Fra Sør og Norsk Filminstitutt administrerer fondet.