Vi distribuerer A WHITE, WHITE DAY fra Cannes / by Øistein Refseth

hvitur-hvitur.jpg

Den islandske filmen A WHITE, WHITE DAY hadde premiere ved filmfestivalen i Cannes forrige uke. Vi gleder oss til å distribuere filmen på kino i Norge til vinteren.

A WHITE, WHITE DAY er den andre spillefilmen til Hlynur Pálmason. Hans første spillefilm VINTERBRØDRE vant en rekke danske filmpriser i 2018, blant annet både Robert- og Bodil-prisene for beste film. VINTERBRØDRE var en stor suksess på internasjonale filmfestivaler - og var også å se på Tromsø filmfestival og Oslo Pix i Norge. Hvis du har sett VINTERBRØDRE vet du at Pálmason er en visuell mester og en original filmskaper, som lager film på en helt egen måte.

A WHITE, WHITE DAY er et drama om Ingimundur, en permittert politimann, som bor på et lite sted på Island. Han bruker dagene til å passe på barnebarnet Salka og bygge et hus for datterens familie. Når han finner noen gamle fotografier begynner han å mistenke at en annen mann har hatt en affære med kona som døde to år tidligere i en bilulykke. Mistanken blir til en besettelse og i forsøket på å forstå hva som skjedde blir Ingimundur en fare for seg selv og sine nærmeste.

A WHITE, WHITE DAY er en film om sorg, hevn og kjærlighet hvor Ingvar Sigurdsson og Ida Mekkin Hlynsdottir gjør fantastiske rolleprestasjoner som den sørgende enkemannen og det 11 år gamle barnebarnet.

Flere har nevnt filmen som en av Cannes-festivalens beste så langt:

“Hlynur Pálmason suger med alvor og grotesk humor publikum inn i et sorgarbeid som kan være Cannes-festivalens hittil beste film”, skriver Filmmagasinet Ekko.

Mubi er enig: "a tale of spellbinding and perturbing beauty. Cannes hasn’t even reached its midpoint yet, but as of my fourth night in this movable feast, Pálmason’s second feature stands as the most disquieting and touching experience so far».

“Strong stuff … Pálmason is up to something out of the ordinary. … storytelling that’s both powerful and freshly thought out” skriver Hollywood Reporter.

Screen kaller filmen «visually arresting and emotionally rewarding» og skryter av Ingvar Sigurdsson i hovedrollen. «A flesh and blood catalogue of ways to be masculine, from tender with his granddaughter to robustly no-nonsense with a weapon, Ingimundur is a fascinating character, splendidly portrayed".

Hvis du synes Sigurdsson ser kjent ut kan det være fordi du har sett islandske SMÅFUGLER eller OM HESTER OG MENN. Eventuelt i FABELDYR: GRINDELWALDS FORBRYTELSER eller JUSTICE LEAGUE.

Her er den internasjonale plakaten:

HHD-poster-ENG-710x1024.jpg