Josefine Frida Pettersen spillefilmdebuterer i DISCO / by Øistein Refseth

Still DISCO Josefine Frida Pettersen photo by Jørgen Nordby, Mer Film.jpg

I dag ble det offentliggjort på Göteborg filmfestival at Josefine Frida Pettersen spiller hovedrollen i den nye, norske filmen DISCO.

Dette er den første spillefilmen til Pettersen, som ble internasjonalt kjent etter å ha spilt Noora i fenomenet SKAM. DISCO blir presentert for internasjonal filmbransje som en av kommende nordiske filmer på filmfestivalen.

- Innspillingen av DISCO har vært en sterk og inspirerende opplevelse. Jeg er så glad for å gjøre min første spillefilm med en regissør som Jorunn Myklebust Syversen. Hun har både en helt original fortellerstemme og en brennende viktig historie å fortelle, sier Josefine Frida Pettersen.

Pettersen spiller 19 år gamle Mirjam som er verdensmester i disco- og freestyle dans. Hun har et unikt talent og lever for dansen. Mirjams familie har viet sine liv til Gud og det forventes at Mirjam skal ha en lys framtid i frikirken de tilhører. Men når Mirjam får panikkanfall under et dansemesterskap, utløser dette fortrengte minner om familien og barndommen. Hun begynner å tvile på troen sin og klarer ikke å danse lenger. I stedet for begynner hun å lete etter svar i en fundamentalistisk menighet.

Pettersen har selv erfaring som danser fra tenårene.

- DISCO handler om maktubalanse i nære relasjoner og miljøer, og belyser framveksten av religiøse grupper, sier manusforfatter og regissør Jorunn Myklebust Syversen, som skryter av samarbeidet med Pettersen:

- Josefines evne til å være tilstede, lytte og tune seg inn på dem hun spiller mot er unik. Hun er et av de mest talentfulle, kloke og hardtarbeidende menneskene jeg har møtt. Dialogen med henne ble veldig viktig for manusutviklingen av DISCO.

Jorunn Myklebust Syversen spillefilmdebuterte i 2017 med den kritikerroste HOGGEREN hvor Anders Baasmo Christiansen spilte hovedrollen. HOGGEREN ble nominert til to Amanda-priser for beste skuespiller og beste birolle.

DISCO ble spilt inn i fjor og klippes nå. Filmen har planlagt kinopremiere i Norge til høsten/vinteren.

I andre roller finner vi skuespillerne Nicolai Cleve Broch, Kjærsti Odden Skjeldal, Andrea Bræin Hovig og Espen Klouman Høiner.

DISCO er den andre filmen Jorunn Myklebust Syversen lager sammen med produsent Maria Ekerhovd i Mer Film.

- Vi er stolte over å få vise de første klippene fra DISCO ved filmfestivalen i Gøteborg. Jorunn leverer med DISCO igjen et autentisk innblikk i miljøer og karakterer vi ikke har sett skildret på film før. Hun har en sterk historie å fortelle, og hun gjør det i et originalt og visjonært filmspråk, sier produsent Maria Ekerhovd.

Mer Film er et ambisiøst og uavhengig produksjon- og distribusjonsselskap med hovedbase i Tromsø og Bergen. Mer Film står bak filmer som Iram Haqs kinosuksess HVA VIL FOLK SI, Ole Giævers MOT NATUREN og Jorunn Myklebust Syversens HOGGEREN. Mer Film er også kinoaktuelle som co-produsent på prisbelønnede BIRDS OF PASSAGE fra Colombia og brasilianske DIVINE LOVE som har fått strålende kritikker ved filmfestivalen i Sundance og snart får premiere på Berlin filmfestival.

DISCO skal distribueres på kino i Norge av Mer Film.

HOGGEREN er tilgjengelig som leiefilm på alle plattformer, som iTunes, Get og Altibox. Se hvor du finner filmen her.

Foto: Jørgen Nordby @jorgenbare