Ole Giæver og Itonje Søimer Guttormsen går Nye veier / by Øistein Refseth

Klone 1.jpg

I dag har vi fått utviklingsstøtte fra Norsk filminstitutt til to prosjekter i ordningen Nye veier:

Itonje Søimer Guttormsens første spillefilm BURNING MAN og Ole Giævers webserie KLONE.

Begge prosjektene har allerede gjort seg bemerket på internasjonale pitcheforum.

BURNING MAN vant Eurimages' pris på 50.000 euro for mest lovende og nyskapende work-in-progress-prosjekt under New Nordic Films i august.

KLONE vant prisen for Best Project på New Nordic Films’ co-produksjonsmarked.

Nå er vi utrolig glade for å ha fått støtte fra NFI til å utvikle begge disse unike prosjektene videre!

KLONE er en webserie med og av Ole Giæver

Året er 2041. Et lite romskip er på vei tilbake til jorda og de eneste ombord er ekteparet Fredrik og Eva. Underveis oppdager dessverre Fredrik at han er infisert av et fremmed virus og at han ikke får lov til å returnere hjem. I ren desperasjon kloner han seg selv i skipets 3D-printer, og fra da av utspiller et heftig og pinlig trekantdrama seg.

KLONE er en humoristisk utforskning av to menneskers og en klones eksistensielle identitetskriser.

- Jeg er veldig takknemlig for muligheten til å utvikle KLONE gjennom Nye Veier. Det gir oss anledning til å skape et originalt og unikt serie-univers, som både kan være eksistensielt tankevekkende og hysterisk morsomt, sier regissør og manusforfatter Ole Giæver.

Ole Giæver har tidligere laget MOT NATUREN og FRA BALKONGEN med Mer Film. KLONE blir vår første serie - og første gang vi lager noe med en handling fra et annet sted en jordkloden.

BM_kat_NFF-kopi 2.jpg

BURNING MAN blir Itonje Søimer Guttormsens første spillefilm

Itonje gjorde stor suksess med kortfilmen RETRETT i 2016. I BURNING MAN følger vi kortfilmens hovedperson Gritt og hennes ferd videre. Hun er en kunstner som sliter med å finne fotfeste i Oslos kulturliv etter flere omflakkende år i utlandet. Karakteren og manuset til filmen er utviklet tett sammen med skuespilleren Brigitte Larsen som spiller Gritt. Det er morsomt, sårt og fortalt med en helt egen nerve.

Nå gleder vi oss veldig til å fortsette den spennende reisen med Gritt og Itonje Søimer Guttormsen videre til BURNING MAN kommer på kino!