Oppskrift på småmat / by Øistein Refseth

Hoggere_Stills_1.36.1-kopi.jpg

Noen matretter blir som minner man aldri blir kvitt. Det kan Anders i HOGGEREN skrive under på... Småmaten som tante Inger Grethe serverer er én av dem, eller suppelapskaus som dem visstnok sier ovafor. Kjært navn, mange barn osv.

Uansett hva du kaller det, her er tante Inger Grethe Syversens oppskrift: 

Til opplysning blir dette mat til mange, så ikke vær blyg! Ta to svineknoker og omtrent 1,5 kg suppekjøtt av elg og kok det opp sammen med 2 liter vann, og la det småkoke i rundt 2 timer.

 

I mellomtiden kutter du opp "litt potet, gulerøtter, purre og hodekål" i små biter. Vi foreslår rundt 5-6 små, harde poteter, 3-4 gulerøtter, litt mindre enn én purre og en kvart hodekål.

Etter at kjøttet har kokt tar du det opp, renser det for bein og kutter det opp, igjen i små biter. Nei, retten heter ikke "småmat" uten grunn! Ta grønnsakene og kjøttet tilbake i kraften og la det putre i en halvtime til.

Serveres alltid med Mors flatbrød. #ikkesponset

Smakelig måltid!

HOGGEREN kan kjøpes og leies digitalt på nett nå!