Fra HOGGEREN til DISCO / by Øistein Refseth

DISCO-DESIGN5@1xvo4-kopi.png

HOGGEREN-regissør Jorunn Myklebust Syversen er klar for å gå igang med sin andre spillefilm! I dag fikk vi utviklingsstøtte fra Norsk Filminstitutt til filmen som skal hete DISCO! 

DISCO handler om Leo (13) som er verdensmester i discofreestyle-dans og er i trening mot et nytt mesterskap. Han er i ett med dansen og har et helt unikt talent, men strever med nerver før konkurranser. Noen ganger får han flashbacks og det får musklene til å svikte. 

Leos familie på seks har viet livet til Gud og frikirken FRIHETEN. Stefaren Per er pastor og moren Vanja bruker all sin tid på å legemliggjøre pastorens misjon. 

Under VM i Tsjekkia er forventningene høye. Leo ser et ansikt i mengden som minner om noen. Når strobelyset treffer øynene og musikken dundrer vil kroppen hans flykte. Han må løpe vekk. Diskvalifiseringen er en realitet, og den nedadgående spiralen spinner raskt. Prestasjonene faller på skolen og på dansegulvet. Fastlegen finner ikke noe galt, og sender han videre til psykiater som setter han på medisiner. Pastor Per og menigheten forsøker å drive demonene ut. Leo forsøker å bli sett og forstått men det er kanskje bare i discodansen han har mulighet til å være fri.

DISCO er en film om å stå i en vanskelig livssituasjon hvor ingen ser, tror eller viser vilje til å gjøre noe med det som skjer. DISCO handler om å være fanget og om hva som skal til for å klare å bryte ut.

Jorunn Myklebust Syversen debuterte som spillefilmregissør med kritikerroste HOGGEREN som ble vårens snakkis på kino. Både hovedrolleinnehaver Anders Baasmo Christiansen og de ikke-profesjonelle skuespillerne Bjarne og Terje Syversen ble nominert til Amanda for sine roller. I DISCO skal hun igjen arbeide med en blanding av profesjonelle og ikke-profesjonelle skuespillere og gå inn på innsiden av miljøer vi ikke har sett skildret på film på denne måten før. 


- DISCO er en forlengelse av HOGGEREN fordi den også handler om et menneske som sitter fast i livet, men denne gangen satt til et helt annet miljø og med en ung hovedperson. Jeg har fulgt disco-freestyle miljøet i ti år i mine tidligere kunstprosjekter. Jeg er fremdeles svært fascinert av dette miljøet og ser frem til å vise dette på kinolerretet, sier Jorunn Myklebust Syversen. 

Jorunn Myklebust Syversen har også skrevet manus til filmen. Innspillingen er planlagt til sommeren 2018. Produsent er Maria Ekerhovd. 

Har du fremdeles ikke sett HOGGEREN? Da er det på høy tid! Filmen kan leies på nett her! 

ikqyhxv30.jpg