Europeisk støtte til Iram Haqs nye film / by Øistein Refseth

I dag feirer vi at vi har fått støtte fra Europarådets fond Eurimages til Iram Haqs nye film HVA VIL FOLK SI!

HVA VIL FOLK SI er et stort prosjekt med mange internasjonale partnere som alle jobber for at vi kan gå igang med innspillingen til høsten. Mesteparten av filmen skal spilles inn i India og Norge, men vi har også noen dagers innspilling i Tyskland.

Med oss har vi et knippe utrolig gode co-produsenter i tre land:

I Tyskland jobber vi med Karsten Stöter fra Rohfilm, som tidligere har produsert filmer som THE LUNCHBOX (2013) og LORE (2012), som begge ble vist på norske kinoer.

I Frankrike jobber vi med selskapet Cinema Defacto og produsentene Tom Dercourt og Sophie Erbs som har jobbet med en lang rekke profilerte coproduksjoner, blant annet svenske ETTERSKJELV (som du kan leie og se på våre sider) og singaporske APPRENTICE som nylig hadde premiere på Cannes filmfestival.

Jesper Morthorst fra SF og Mikkel Jersin, Katrin Pors og Eva Jakobsen i Snowglobe er våre danske co-produsenter. Jesper står blant annet bak Bille Augusts STILLE HJERTE (2014), mens det nye selskapet Snowglobe har en rekke spennende prosjekter i produksjon og er også co-produsenter på filmer som Amat Escalantes THE UNTAMED og Joachim Triers THELEMA.

For gjennomføringen av innspillingen i India jobber vi med selskapet Sikhya Entertainment og produsent Guneet Monga, som står bak utallige filmer, blant annet THE LUNCHBOX, Ari Folmans THE CONGRESS og Cannes-favoritten GANGS OF VASSEYPUR.

"Eurimages-støtte er en bekreftelse på prosjektets kvaliteter, Iram store talent og internasjonale potensial," sier Maria Ekerhovd, produsent i Mer Film. Med denne støtten og disse fantastiske samarbeidspartnerne nærmer vi oss innspillingsstart for dette ambisiøse prosjektet.

HVA VIL FOLK SI er i selskap med de nye filmene til Ruben Östlund, Lars von Trier og Andrey Zvyaginstev som også har mottatt støtte i denne runden. Oversikten over alle prosjektene som er støttet finner du her.

HVA VIL FOLK SI handler om 16 år gamle Nisha, en norsk pakistansk jente som lever et dobbeltliv. Hun balanserer mellom et norsk ungdomsliv med venner og gutter ute og et mer tradisjonelt pakistansk familieliv hjemme. Når faren oppdager henne med en norsk kjæreste blir Nisha kidnappet og sendt til Pakistan av foreldrene sine. Der, alene i et land hun aldri har vært før, oppdager Nisha foreldrenes kultur på en ny måte. 

Vi jobber fremdeles med casting av rollene til filmen. Les mer om det her!