Anders Baasmo Christiansen hogger norsk skog / by Øistein Refseth

Anders Baasmo Christiansen spiller hovedrollen i Jorunn Myklebust Syversens første spillefilm HOGGEREN. 

HOGGEREN startet som en kortfilm i Nye Veier-ordningen, men prosjektet utviklet seg og har i dag fått produksjonstilskudd fra Norsk filminstitutt til å bli fullført som en spillefilm.

HOGGEREN er en mann på 39 (spilt av Anders Baasmo Christiansen) som ikke klarer å leve et vanlig liv i byen. Han flytter til et beskjedent småbruk han har arvet og bruker dagene på å gå ut i skogen og hogge trær. Han er ingen skogsarbeider og har ingen plan for hva han skal gjøre med trærne, men ønsker å bli i ett med det fysiske kroppsarbeidet og naturen. Vi aner at noe skjellsettende har skjedd som har gjort hans kulturelle middelklasse-tilværelse umulig. I hans flukt inn i skogen, og i møtet med hjembygda og slekten, innhentes han av sin egen fortid, og følelsen av å ikke ha noen plass.

Manusforfatter og regissør Jorunn Myklebust Syversen kommer fra kunstfeltet og har tidligere laget kortfilmene CYRK og DER DUNKLE MENSCH. Hennes nyeste kortfilm CRYING MAN, laget under innspillingen av HOGGEREN, får snart sin premiere på Kortfilmfestivalen i Grimstad.

Jeg er takknemlig for at dette nå blir en spillefilm og gleder meg til prosessen videre. Det har vært en gave å jobbe med Anders. Han er proff, gir mye under innspilling og har en suveren evne til å gå inn i prosjektet, karakteren og i samspillet med de andre aktørene, sier regissør Jorunn Myklebust Syversen. 

Med HOGGEREN tar hun oss med inn i de norske skoger og inn i hodet på en mann, på en måte som vi ikke har sett på film tidligere. 

Jorunn Myklebust Syversen har et særegent perspektiv både hva gjelder å lage film og på det norske. I HOGGEREN viser hun et talent som har internasjonalt potensial og som er en berikelse for norsk filmflora. Vi i Mer Film er stolte og glade over å være med på produksjonen av denne unike filmen, sier produsent Maria Ekerhovd. 

Foto: Marte Vold.