Drivende spenning fra samfunnets skyggeside / by Øistein Refseth

Se trailer for vår sommerfilm!

Den svenske dramathrilleren FLUKTEN (Tjuvheder) er regissør og manusforfatter Peter Grönlunds første spillefilm. Svenske filmkritikere kåret FLUKTEN til årets beste film og filmen vant fem Guldbagge-priser (svenskenes Oscar) i januar. Fra 8. juli vises den på norske kinoer. 

Filmen handler om doplangeren Minna som må navigere i en kriminell verden, i skyggen av det trygge, skandinaviske middelklasselivet. Minna spilles mesterlig av Malin Levanon som vant Guldbagge for rollen. Peter Grönlund har jobbet som sosialarbeider i åtte år og kjenner miljøet han skildrer godt. Dette gir filmen en utrolig autensitet, som ytterligere forsterkes av at 90% av alle foran kamera i filmen ikke er profesjonelle skuespillere, men mennesker som selv har erfaring med dopmisbruk og kriminalitet. I tillegg til å lage en spenningsfilm, ønsket Grönlund å gi samfunnets utstøtte en stemme med filmen. 

Se traileren her: 

Gratis førpremiere! Regissør Peter Grönlund og skuespiller Malin Levanon kommer til Oslo 1. juni!

Regissør Peter Grönlund og skuespiller Malin Levanon kommer til Oslo for å være tilstede på en Rock Cinema-førpremiere på Rockefeller fredag 1. juli. Visningen starter kl. 19.00 og er gratis! Man trenger ikke billett eller melde seg på. Dørene åpner kl. 18.00. Mer informasjon på Facebook

FLUKTEN har allerede fått toppkarakterer i Natt&Dag og avisa iTromsø som blant annet skrev: "knakende god og gripende... en filmopplevelse som vil holde taket om deg i lang tid etterpå. En soleklar sekser på terningen".

Dette er virkelig sommerens godbit på kino! Gled dere!  

Den norske plakaten: 

Plakat FLUKTEN - på kino fra 8. juli

Plakat FLUKTEN - på kino fra 8. juli