Amanda-vinner Marius Myrmel tar på RUSTNING / by Øistein Refseth

Regissør og manusforfatter Marius Myrmel vant Amanda for beste kortfilm for filmen FRYSNINGER i august. I dag fikk han støtte til sin neste kortfilm RUSTNING gjennom Norsk Filminstitutts Nye veier-ordning

RUSTNING handler om 15 år gamle Jonathan som skal ut på fest. På utsiden er han den selvsikre og populære gutten, men på innsiden frykter han at han ikke er mann nok og gjør alt han kan for å hevde seg. Når festen blir avbrutt av en russebuss full av jenter, og Jonathan blir utfordret til å kline med dem, føler han at han ikke har noe valg. Det som først virker som en tenårings våte drøm blir et mareritt. 

Marius Myrmel gikk ut fra Nordland Kunst- og filmfagskole i 2015. Kortfilmen FRYSNINGER vant i tillegg til Amanda også prisen for beste kortfilm på Tromsø filmfestival i år. Med RUSTNING vil Marius igjen lage en intim og nær fortelling som går veldig tett på karakterene.

Filmen produseres av Elisa Fernanda Pirir i Mer Film, som gikk ut av filmskolen på Lillehammer i vår og som har samarbeidet lenge med Marius. 

Du kan se noen av Marius' tidligere kortfilmer på hans hjemmeside