Støtte til MOBIL / by Øistein Refseth

I dag fikk vi produksjonstilskudd fra Norsk Filminstitutt til Truls Krane Mebys neste kortfilm MOBIL. 

MOBIL handler om den syriske flyktningen Walid som sitter i et klasserom i Lofoten når telefonen hans ringer. Midt i norskundervisningen må han hjelpe sin flyktende familie med å krysse grensen mellom Serbia og Ungarn - via mobiltelefon. 

Filmen skal spilles inn i april neste år. Produsent er Ragna Midtgard.

Fortellingen er løst basert på en reell hendelse, som Truls først fikk høre om gjennom bekjente i Svolvær. Truls tok deretter kontakt med personen som selv hadde opplevd dette og begynte å utvikle manuset til filmen etter samtaler med han. 

Regissør og manusforfatter Truls Krane Meby er født og oppvokst i Svolvær og har tidligere laget kortfilmer som GOD MASKINGEVÆRLYD og VERDENSVEVDE KROPPER. Hans filmer utforsker mediets muligheter til å fortelle nære historier, ofte med en original og humoristisk vri. Du kan se noen av hans tidligere filmer på Truls' hjemmeside.

Tidligere har vi fått støtte til MOBIL fra Nord-norsk Filmsenter og Kulturnæringsstiftelsen Sparebank Nord-Norge

Dette er første gang talentfulle Truls Krane Meby får produksjonsstøtte fra NFI, og vi gleder oss til å gå i produksjon med dette spennende prosjektet!