Ole Giæver og Itonje Søimer Guttormsen går Nye veier by Øistein Refseth

Klone 1.jpg

I dag har vi fått utviklingsstøtte fra Norsk filminstitutt til to prosjekter i ordningen Nye veier:

Itonje Søimer Guttormsens første spillefilm BURNING MAN og Ole Giævers webserie KLONE.

Begge prosjektene har allerede gjort seg bemerket på internasjonale pitcheforum.

BURNING MAN vant Eurimages' pris på 50.000 euro for mest lovende og nyskapende work-in-progress-prosjekt under New Nordic Films i august.

KLONE vant prisen for Best Project på New Nordic Films’ co-produksjonsmarked.

Nå er vi utrolig glade for å ha fått støtte fra NFI til å utvikle begge disse unike prosjektene videre!

KLONE er en webserie med og av Ole Giæver

Året er 2041. Et lite romskip er på vei tilbake til jorda og de eneste ombord er ekteparet Fredrik og Eva. Underveis oppdager dessverre Fredrik at han er infisert av et fremmed virus og at han ikke får lov til å returnere hjem. I ren desperasjon kloner han seg selv i skipets 3D-printer, og fra da av utspiller et heftig og pinlig trekantdrama seg.

KLONE er en humoristisk utforskning av to menneskers og en klones eksistensielle identitetskriser.

- Jeg er veldig takknemlig for muligheten til å utvikle KLONE gjennom Nye Veier. Det gir oss anledning til å skape et originalt og unikt serie-univers, som både kan være eksistensielt tankevekkende og hysterisk morsomt, sier regissør og manusforfatter Ole Giæver.

Ole Giæver har tidligere laget MOT NATUREN og FRA BALKONGEN med Mer Film. KLONE blir vår første serie - og første gang vi lager noe med en handling fra et annet sted en jordkloden.

BM_kat_NFF-kopi 2.jpg

BURNING MAN blir Itonje Søimer Guttormsens første spillefilm

Itonje gjorde stor suksess med kortfilmen RETRETT i 2016. I BURNING MAN følger vi kortfilmens hovedperson Gritt og hennes ferd videre. Hun er en kunstner som sliter med å finne fotfeste i Oslos kulturliv etter flere omflakkende år i utlandet. Karakteren og manuset til filmen er utviklet tett sammen med skuespilleren Brigitte Larsen som spiller Gritt. Det er morsomt, sårt og fortalt med en helt egen nerve.

Nå gleder vi oss veldig til å fortsette den spennende reisen med Gritt og Itonje Søimer Guttormsen videre til BURNING MAN kommer på kino!

Casting: Vi leter etter unge skuespillere 6 - 13 år by Øistein Refseth

35880748_6096131917605_6406465556215496704_n.png.jpg

Sist Mer Film lette etter en ung skuespiller fant vi Maria Mozhdah som er nominert til Amanda for hovedrollen i HVA VIL FOLK SI. Nå leter vi etter yngre skuespillere til hovedrollene i en ny kinofilm! 

36233713_1570982063012275_15737902633844736_o.jpg

Kjenner du noen barn med en skuespiller i magen mellom 6 og 13 år i Oslo/omegn så kan de registreres på denne siden! Vi ser etter alle typer barn, og de behøver ikke å ha skuespillererfaring fra før! 

Det er Kampen Casting ved Kjersti Paulsen som er casting-ansvarlig.

Kampen Casting på Facebook.

Spørsmål kan rettes til filmcastingbarn@gmail.com. 

 

 

 

Ledig stilling: Produsent-assistent i Mer Film by Øistein Refseth

Mer Film - logo .001.jpeg

Mer Film søker en dyktig og engasjert produsentassistent fra høsten 2018. Stillingen er i Bergen, noe reising må påregnes. 

Mer Film er et produktivt og voksende filmselskap med kontorer i Bergen, Tromsø og Oslo. Vi har produsert ni egne spillefilmer siden 2011, blant annet HVA VIL FOLK SI, MOT NATUREN og HOGGEREN. I tillegg står vi bak åtte co-produksjoner med prisvinnende regissører, blant andre Wim Wenders, Amat Escalante og Carlos Reyagadas. Vi har et internasjonalt fokus og nettverk, sikter ambisiøst med alle filmene våre og jobber tett med norske regitalenter for å skape kunstnerisk sterke filmer. 

Vi har mange filmer og serier i produksjon og utvikling, og ser etter en effektiv og filmelskende produsentassistent som kan bistå vår sjefsprodusent, Maria Ekerhovd.

Stillingen er i utgangspunktet fra 15. august - 15. februar 2019, med mulighet for forlengelse. 

Stillingen innbefatter blant annet:

-    koordinering av reiser og møter
-    budsjettering og kostnadskontroll
-    søknadsarbeid og rapportering
-    innkjøp og innhenting av priser
-    reiser i inn- og utland
-    arkivering og dokumentbehandling
-    kommunikasjon
-    vurdering av manus, cast og tilbakemeldinger på kreativt arbeid

Den ansatte vil lære mye av produsenten og få et realistisk innblikk i hvordan et produksjonsselskap jobber. Dette er en perfekt mulighet for en produsentspire som ønsker å jobbe tett på en erfaren produsent som samarbeider med de mest talentfulle og inspirerende filmskaperne i landet.  

Ønskede kvalifikasjoner:

-    engasjert og lidenskapelig opptatt av film og kultur
-    tilgjengelig og fleksibel i forhold til tid og sted
-    praktisk og administrativt anlagt
-    ryddig, strukturert og pålitelig
-    selvgående og motivert
-    lærevillig og ambisiøs i jobben
-    utdanning eller erfaring innen filmproduksjon er en stor fordel

Vi tilbyr lønn etter avtale. 

Søknad sendes på epost til daglig leder Siv Dyb Wangsmo: siv@merfilm.no

Søknadsfrist: 30. juni 2018

 

Casting: Vi leter etter barn mellom 6 og 11 år til roller i en ny kinofilm by Øistein Refseth

1_EskilVogt_Photo-MagnusRoaldNordstrand_Crop1-kopi.jpg

Mer Film og Kampen Casting leter etter barn mellom 6 og 11 år til roller i en ny kinofilm.
Dette blir en film for voksne, en reise inn i barns hemmelige verden. Skjult fra de voksnes blikk skjer det magiske hendelser. 

Vi leter ikke etter et spesielt utseende eller barn som har et spesifikt talent i noen retning.

Om hvem vi leter etter: Barnet trenger evne til innlevelse og meddiktning, nysgjerrighet, arbeidsvilje og utpreget evne til å samhandle med andre. 
Vi ser etter det åpne og lekende barnet med en form for sosial og meddiktende musikalitet i kroppen. Barnets temperament er ikke avgjørende, det kan godt være høylydt og klatrende eller mer stille og undrende.

Kjenner du noen mellom 6 og 11 år i Oslo/omegn så kan de registre seg på denne lenken

De vi vil prøvefilme, kontakter vi innen oktober 2018.
Opptak blir i Oslo neste år, 2019. 

Om regissøren: 
Eskil Vogt er en av Norges aller mest anerkjente manusforfattere og regissører. Hans filmer har blitt vist på kino over hele verden og vunnet en rekke priser. Han har skrevet manus til filmer som REPRISE, OSLO, 31. AUGUST, LOUDER THAN BOMBS og THELMA, samt skrevet og regissert spillefilmen BLIND.

Om castingansvarlig: Kampen Casting ved Kjersti Paulsen har flere tiår og et 30 talls film og TV- produksjoner bak seg.

Om produksjonsselskapet: 
Mer Film er et norsk filmproduksjonselskap stiftet i 2011. Mer Film har produsert en rekke kritikerroste og prisvinnende filmer, blant andre Iram Haqs HVA VIL FOLK SI og Ole Giævers MOT NATUREN.

Spørsmål kan rettes til filmcastingbarn@gmail.com. 

Foto: Regissør og manusforfatter Eskil Vogt. Fotograf: Magnus Roald Nordstrand. 

BIRDS OF PASSAGE åpner Directors' Fortnight i Cannes by Øistein Refseth

1 - Mateo Contreras.jpg


BIRDS OF PASSAGE er regissert Cristina Gallego og Ciro Guerra, som ble Oscar-nominert i 2015 for EMBRACE OF THE SERPENT. Deres nye film er en episk fortelling om opprinnelsen til narkohandelen i Colombia. 

BIRDS OF PASSAGE følger en Wayuu-familie som blir involvert i salg av marihuana til amerikanere på begynnelsen av 1970-tallet. Salget eskalerer fort og grådighet, lidenskap og ære utløser etterhvert en krig i familien.

Se den fantastiske traileren her: 

Vi gleder oss til å vise filmen på kino senere i år. 

Wayuu-folket er den største urbefolkningen i Colombia og holder til nord i landet, hvor også filmen ble spilt inn.  

Directors' Fortnight er Cannes-festivalens sideprogram med fokus på fronte nye regissørtalenter. EMBRACE OF THE SERPENT hadde også sin premiere her.

Birds of Passage poster.jpg


Mer Film er assosiert produsent med støtte fra Riddu Riddu-festivalen og Internasjonalt Samisk filminstitutt. 

DVD-guide for millennials :) by Øistein Refseth

En gang i tiden var det noe som het DVD, kort for Digital Video Disc eller Digital Versatile Disc (vi vet, det er komplisert). Mange av dere som ble født på 2000-tallet kjenner ikke så godt til denne runde, blanke platen som gav mange av 1990-tallets ungdom store filmgleder. Det kan godt hende deres eldre søsken, foreldre eller besteforeldre fortsatt eier en DVD-spiller, så hvis dere ønsker å imponere dem med skillz fra fordums tid, kan dere her lære, steg for steg, hvordan man spiller av en DVD.  

Først må du kjøpe en DVD. Det gjør du enten ved å oppsøke en butikk "IRL" eller bestille på nettet. Uansett hva du velger er Platekompaniet din venn. 

VIKTIG! Når du er i besittelse av en DVD må du først sørge for å ta av det tynne laget med plast rundt omslaget. Forsiktig hvis du bruker en saks eller kniv! De fleste vil prøve å få tak med fingrene på en flik på toppen av coveret, men fort gi opp og heller bruke tennene. 

Når plasten er av er du klar! 

1.    Plasser tomlene på hver side av høyre del av coveret.  Bruk rå makt og dra dem fra hverandre. Coveret skal dermed åpne seg. Skjer ikke dette, kan det være du holder coveret feil vei. Prøv igjen.

Inne i omslaget befinner DVD-platen seg! 

åpne DVD.001.jpeg

2.    Plasser høyre tommel på midten av DVD-platen. Trykk ned og løft platen fra siden med høyre pekefinger. Ikke vær redd for å brekke platen i prosessen. Den er forholdsvis robust. Gå med DVD-platen til DVD-spilleren. 

disk ut.001.jpeg

 3.    Skru på DVD-spilleren. Trykk deretter på symbolet som har en pil opp. En skuff vil da magisk komme ut.

på:av knapp.001.jpeg

4.     Legg DVD-platen i skuffen med bildet opp.
VIKTIG: Ikke ta på den blanke siden av DVDen! Det føkker opp avspillingen.

Putt i DVD.001.jpeg

5.     Lukk igjen skuffen ved å på nytt trykke på pil-knappen .
VIKTIG: Ikke fall for fristelsen til å dytte skuffen inn igjen, selv om det til daglig er slik en skuff fungerer. Langsiktig vil dette medføre skader på åpne/lukke funksjonen på DVD-spilleren.

inn med DVD.001.jpeg

4.    Skru på TVen med fjernkontrollen. Hvis du ikke kjenner til en fjernkontroll, er det den firkanta, svarte boksen som enten ligger på stuebordet eller i hånda til faren din. Trykk på input-knappen. Velg den HDMIen DVDen er koblet til.

TV på.001.jpeg

6.     Du skal nå se DVD-menyen hvor du kan velge å spille av filmen. Får du ikke opp noen DVD-meny, gå tilbake til punkt 3 og sjekk om du har gjort alt riktig. Hvis det fortsatt ikke fungerer, se på baksiden av DVD-platen etter fingeravtrykk. Puss den ekstra godt før du setter den inn igjen. Går det fortsatt ikke, aner vi ikke hva som kan være feil. La i så fall frustrasjonen gå ut over DVD-platen ved å brekke den i to, vise den fingern og deretter kjøpe filmen digitalt på nett

DVD ferdig.001.jpeg

Gratulerer med vel gjennomført opplæring i DVD-avspilling. Dere millennials er så utrolig flinke og kan bli hva dere vil, bare dere ønsker det nok. :)

HVA VIL FOLK SI er tilgjengelig på DVD (og blu-ray!) nå. Den kan også kjøpes digitalt alle steder man kjøper film på nettet, som f.eks iTunes.  

HVA VIL FOLK SI er ute digitalt, på DVD og blu-ray nå by Øistein Refseth

IMG-0528.JPG

Løp/klikk og kjøp!

Etter 6 måneder på kino og 120.000 kinobesøk er nå endelig HVA VIL FOLK SI tilgjengelig for kjøp på nett og fysisk format! Filmen kan kjøpes på DVD og blu-ray hos Platekompaniet

Du finner den på GET, Altibox, Google PlaySF Anytime, Vimeo og iTunes.

Screen Shot 2018-03-20 at 11.41.18.png

 

Da vet du hvilken film du skal se hjemme denne helga! 

God fornøyelse!

Mer Filmsnakk med Marte Vold by Øistein Refseth

Letters_Stills_1.1.6-kopi.jpg

LETTERS vises både på Kosmorama filmfestival i Trondheim og på dokumentarfilmfestivalen HUMAN i Oslo denne uka. I den forbindelse har vi lagt ut en ny episode av Mer Filmsnakk hvor regissør Marte Vold forteller om denne unike filmen som hun laget sammen med den sør-koreanske regissøren Jéro Yun. 

Samtalen ledes av Karsten Meinich, redaktør i nettmagasinet Montages, og ble tatt opp under Tromsø filmfestival i januar. 

Abonner på Mer Filmsnakk der du hører på podkaster - søk på "Mer Filmsnakk", så finner du den! 

– Det handler om at det går ei linje i alle familier, som man er en del av. Du bærer på ting som du har arva fra dine foreldre, og besteforeldre, og som trolig påvirker hvordan du lever livet ditt.

Les intervju med Marte Vold i Dagsavisen her. 

LETTERS fortsetter sitt liv på internasjonale filmfestivaler. I tillegg til Kosmorama i Trondheim og HUMAN i Oslo kan du også se filmen på CPH:DOX i København denne måneden! 

Publikumspris til HVA VIL FOLK SI i Gøteborg by Øistein Refseth

IMG_8637.jpg

HVA VIL FOLK SI fortsetter å sanke priser på internasjonale filmfestivaler. I kveld vant Iram Hans film publikumsprisen i Göteborg. 

Dette er den femte gang filmen vinner publikumspris. Tidligere har den vunnet publikums hjerter ved Nordiske filmdager i Lübeck, AFI Fest i Los Angeles og filmfestivalene i Les Arcs og Wurzburg. 

I Gøteborg fikk også filmen hederlig omtale av juryen. 

HVA VIL FOLK SI starter nå sitt internasjonale liv med kinodistribusjon i en rekke land verden over. Først ut er Sverige hvor filmen går opp på kino 9. mars. 

I Norge er filmen nå sett av over 114.000 på kino. Filmen slippes på DVD, blu-ray og digitalt 19. mars. 

Foto: Skuespiller Maria Mozhdah og regissør Iram Haq under innspillingen i India. 

 

LETTERS nominert til Dragon Award ved Göteborg filmfestival by Øistein Refseth

letters_krans.jpg

Marte Vold og Jéro Yuns LETTERS er en av kun åtte filmer som konkurrerer om prisen for beste nordiske dokumentar ved Göteborg internasjonale filmfestival i slutten av januar. 

I LETTERS følger man hverdagslivene til Marte og Jéro som utveksler videobrev til hverandre fra hver sin side av jordkloden.

Dette unike norsk-koreanske samarbeidet er også aktuelt ved Tromsø internasjonale filmfestival, hvor filmen får sin norske premiere, før den konkurrerer om den prestisjefylte prisen i Göteborg. Prisen er på 100.000 kr og en av de største i Norden for dokumentarfilm

Filmens internasjonale liv started allerede med verdenspremiere ved Busan filmfestival i Sør-Korea i oktober. Busan er en av verdens fremste festivaler og Asias viktigste filmfestival.

I LETTERS skildrer regissørene hverdags- og familieliv fra to ulike perspektiver. Marte Vold er 37 år, småbarnsmor og bor i Oslo. Jéro Yun er 35 år og bor alene med en katt i Seoul. Han reiser for å besøke foreldrene sine som han ikke har sett på lenge og dette blir starten på et år hvor Marte og Jéro utveksler videobrev og tanker. Jéros mor blir alvorlig syk i løpet av året og dette gjør at spørsmål om familie, moderskap, tid og hvilke minner man tar vare på blir presserende for både Jéro og Marte. Hva er det å være en mor og et barn i to ulike kulturer? LETTERS er en personlig og ærlig film som oppleves både utfordrende og dypt rørende.

Marte Vold har tidligere regissert en rekke kortfilmer og var fotograf på HOGGEREN og co-regissør på MOT NATUREN. 

Jéro Yun har regissert en rekke kortfilmer. Hans første spillefilm MRS. B. hadde premiere ved filmfestivalen i Cannes i 2016. 

De to regissørenes samarbeid startet i 2015 når de deltok i talentutviklingsprogrammet CPH:LAB til filmfestivalen i København. 

LETTERS er produsert av Elisa Pirir og Maria Ekerhovd i Mer Film. 

Göteborg internasjonale filmfestival finner sted mellom 26. januar og 5. februar. 

Tromsø filmfestival finner sted 15. til 21. januar. 

L_Plakat_70x100.jpg

2017: For et år! by Øistein Refseth

Må stikke 2017.png

Godt nytt år! Før vi går skikkelig løs på 2018 tillater vi oss et tilbakeblikk på noen av fjorårets Mer Film-høydepunkter. Dette er bare noen av tingene som skjedde: 


JANUAR: 

Amat Escalantes monsterfilm DET FREMMEDE ble sluppet løs på kino og ga filmkritikerne mulighet til å kreative beskrivelser: 

DET FREMMEDE kan leies på iTunes nå!

Kortfilmen ALT BRENNER hadde premiere på Tromsø filmfestival. "Med ALT BRENNER har Marianne Ulrichsen igjen bevist at hun er blant landets aller fremste filmskapere, som trolig vil kunne gi norsk spillefilm et etterlengtet kunstnerisk løft" skrev filmkritiker Aleksander Huser. 

Alt brenner 2017.jpeg

FEBRUAR: 

FRA BALKONGEN hadde verdenspremiere på Berlin filmfestival. Dette var tredje gang Ole Giæver deltok på festivalen. Filmen kan leies digitalt nå!

Premiere FRA BALKONGEN Berlinale 2017.jpg

På Berlin filmfestival vant Georg Friedrich prisen for beste skuespiller for hovedrollen i BRIGHT NIGHTS, som ble spilt inn i Troms. BRIGHT NIGHTS får norsk premiere på Tromsø filmfestival om et par uker.  

Samtidig ble innspillingen av HVA VIL FOLK SI avsluttet i Tyskland. 

Og i Lofoten stjal regissør Truls Krane Meby en bil: 

Kortfilmen MOBIL får premiere på Tromsø filmfestival! 


MARS:

Anders Baasmo Christiansen åpnet Hamarama filmfestival ved å hogge en filmrull i to: 

HOGGEREN var vårens filmsnakkis, og vi var på turné for å snakke om filmen. Ekstra stas var det da Stein Torleif Bjella ledet en samtale med regissør Jorunn Myklebust Syversen og Anders Baasmo Christiansen på Gimle kino. Denne samtalen (og andre) kan du høre på podkasten vår Mer Filmsnakk: 

HOGGEREN kan leies digitalt nå! 


APRIL: 

Hvem har lyst til å se en amerikansk remake av HOGGEREN med Liv Tyler i hovedrollen?


MAI: 

Tilskudd fra Norsk filminstitutt til ny spillefilm! 


JUNI: 

FRA BALKONGEN hadde kinopremiere og sammen med filmfestivalen Oslo Pix arrangerte vi en hjemme-hos-visning av filmen i borettslaget til Erlend på Grønland. Han var en av mange som hadde nominert sitt hjem til en eksklusiv visning med regissørbesøk. 

Regissør Ole Giæver hadde en dårlig kinoopplevelse i juni. :( 

Ole Giæver + Alien Covenant + Stratos = 💩

Et innlegg delt av Fra balkongen (@frabalkongen)

FRA BALKONGEN er tilgjengelig for digital leie nå, og vi anbefaler også å høre Ole Giæver snakke om drømmen om å lage første spillefilm i denne episoden av Mer Filmsnakk: 


JULI: 

MÅ STIKKE hadde kinopremiere og bød på noen av årets morsomste scener. Filmen kan leies digitalt nå! 


AUGUST: 

HOGGEREN ble nominert til Amanda for beste skuespiller og beste bi-roller! 

Vår fantastiske styreleder og executive produsent Axel Helgeland mottok Amanda-komiteens ærespris! 

I august ble også innspillingen av Marius Myrmels nye kortfilm RUSTNING avsluttet. Filmen er nå i postproduksjon. 


SEPTEMBER: 

Bare et halvt år etter av filmen var ferdig innspilt hadde HVA VIL FOLK SI verdenspremiere i konkurranseprogrammet til Toronto filmfestival: 

Vi laget småmat etter oppskriften til tante Inger Grethe fra HOGGEREN. Oppskriften finner du her


OKTOBER: 

HVA VIL FOLK SI hadde kinopremiere og fikk overveldende mottakelse av publikum og presse. Vi hadde premierer på Bergen filmfestival og i Colosseum kino i Oslo og en ellevill premierefest.

På FNs internasjonale jentedag 11. oktober fylte vi Saga kino med over 500 jenter som så filmen og hørte på en samtale med Skamløs-forfatter Nancy Herz og regissør Iram Haq. Samtalen er tilgjengelig som Mer Filmsnakk-podkast! 

Regissørene Marte Vold og koreanske Jéro Yun har utvekslet videobrev fra sine hverdagsliv på hver sin side av jordkloden gjennom ett år. Resultatet er en nydelig skildring av familieliv, og filmen ble invitert til å ha verdenspremiere på filmfestivalen i Busan, Asias fremste filmfestival. Filmen får norsk premiere på Tromsø filmfestival! 


NOVEMBER:

HVA VIL FOLK SI ble ikke bare omfavnet av publikum i Norge. Filmen vant publikumsprisen til Nordiske filmdager i Lübeck og AFI Film Fest i Los Angeles i november og så filmfestivalen i Les Arcs i Frankrike i desember. I 2018 får filmen kinopremiere i land over hele verden. 

Vi tok på oss danseskoene, klare for å gå igang med innspillingen av Jorunn Myklebust Syversens nye spillefilm


DESEMBER: 

HVA VIL FOLK SI passerte 100.000 solgte kinobilletter etter ni uker på kino! Filmen er nå sett av over 107.000 og går fremdeles bra på kino i Oslo, Bergen og Trondheim. 

FB+banner+HVFS100000.jpg

Oppe i Kautokeino forberedes innspillingen av Marja Bål Nangos kortfilm TUNGENE. Slik så det ut der 7. desember: 

Tungene innspilling 7 desember.JPG

Fordi vi i 2018 skal igang med kortfilmen HOSPITAL DUMPERS DIVERS, en film om farene ved slurvete kildesortering, ble dette julekortet vårt: 

Julekort Hospital Dumpster Divers.jpg

For et år det har vært!

Takk til alle dere som har fulgt oss, sett filmene våre, snakket om dem, hilst på oss på arrangementer, bidratt på innspillinger, gitt oss tips og hjulpet oss på ulike måter. 

Nå er vi klare for å gå løs på 2018! Håper dere blir med! 

Mye Mer i Tromsø by Øistein Refseth

letters_1.jpg

Tromsø filmfestival har sluppet programmet for neste års festival, og vi er tilstede med rykende ferske filmer! 

Det blir norsk premiere på dokumentaren LETTERS av Marte Vold og Jéro Yun. To regissører som bor på hver sin side av jordkloden utveksler videobrev fra livene sine. Marte Vold bor i Norge, Jéro Yun i Sør-Korea. Hva er forskjellene og hva er likhetene deres? Og hvordan forholder de seg til sin egen familie, som sønn og som mor? Gjennom ett år utveksler de brev og bilder til hverandre. LETTERS hadde sin verdenspremiere på filmfestivalen i Busan i Sør-Korea i oktober.

Thomas Arslans BRIGHT NIGHTS ble spilt inn i Troms i fjor sommer, og hovedrolleinnehaver Georg Friedrich vant prisen for beste skuespiller på Berlin filmfestival tidligere i år. Filmen kommer nå "hjem" til Tromsø og regissør Thomas Arslan er gjest på festivalen. BRIGHT NIGHTS er en hypnotisk road-movie om en far og sønn som har kommet bort fra hverandre. 

a019c001_170423_r0qy.0011648.jpg

Vi er også veldig stolte over å ha premiere på Truls Krane Mebys nye kortfilm MOBIL som er en del av åpningen til Film Fra Nord-seksjonen. MOBIL handler om den syriske flyktningen Walid som bor alene på et mottak i Nord-Norge og som en dag får en desperat telefon fra sin mor og bror som er på flukt i Europa. 

I tillegg til disse premierene blir det også nye muligheter til å se Ole Giævers FRA BALKONGEN (som vi presenterte som work-in-progress på festivalen i 2015) og Iram Haqs HVA VIL FOLK SI. Begge filmene er valgt ut til kritikeruke-programmet til festivalen. 

Oversikt over våre filmer her! 

HELLE NÄCHTE, Tristan Göbel, Georg Friedrich (Foto Marco Krüger, (c) Schramm Film) 3.jpg

Tromsø filmfestival finner sted 15. - 21. januar. Hele programmet finner du her. Billetter og visningstider legges ut 8. januar.

Iram Haq hedres by Øistein Refseth

DRRL7FiXUAEfamE.jpg-large.jpeg

HVA VIL FOLK SI er en av ti filmer som deltar i konkurranseprogrammet til filmfestivalen i Les Arcs. Iram Haq ble i kveld tildelt festivalens Femme de Cinéma-pris som hvert år hedrer en kvinne som har utmerket seg i europeisk film. 

Publikumsuksessen er nå sett av over 100.000 på kino i Norge, og neste år skal filmen opp på kino i en rekke land over hele verden. At filmen faller i smak hos et internasjonalt publikum er tydelig. HVA VIL FOLK SI har allerede vunnet publikumsprisen på filmfestivalene AFI Film Fest i Los Angeles og Nordiske filmdager i Lübeck. 

Iram Haq hedres også i Norge:  

Hun er kåret til Årets stemme av KK og er nominert til Årets osloborger av Aftenposten! 

Årets osloborger kåres av Aftenpostens lesere. Gå inn her for å gi din stemme

Og nå som du er i gang med å stemme kan du også gå inn på Natt og Dags kåring av årets beste norske film. HVA VIL FOLK SI er en av tre nominerte og Natt og Dag skriver blant annet i sin begrunnelse: "Det er ikke alltid lett å få folk til å bry seg om emner som ikke angår dem direkte, men fortalt gjennom et følsomt spenningsdrama som dette demonstrerer Haq hvor mektig filmmediet kan være".

HVA VIL FOLK SI vises fremdeles på kino i noen byer og kommer ut digitalt og på DVD i mars 2018. 

Mer Film søker kvinnelige skuespillere til kortfilmen TUNGENE by Øistein Refseth

KajaSmithHires_12x15cm_MarjaBolNango_02.jpg

Vi søker samiske kvinnelige skuespillere i alderen 20 - 30 til kortfilmen TUNGENE i regi av Marja Bål Nango. 

Vi ser etter noen som tør å utfordre seg selv og som er komfortabel med å stå foran kamera. Skuespillererfaring er ikke et krav, men fint. Jobben er honorert. 

Send mail med bilde og litt om deg selv til elisa@merfilm.no

SAMISK: 

Njuokčamat-oanehisfilbmii: Mii ohcat du! 
Nisson-neavttára, gii leat gaskkal 20-35 jagi boaris.
Báddemat leat guovvamánus-njukčamánus 2018 ja bistet sulli guokte vahku.
Sádde alddat gova, du nama ja man boaris don leat, dán čujuhussii: mailto:elisa@merfilm.no
De mii sáhttit addit dutnje eanet dieđuid filbmenbarggu birra.
Njuokčamat filmmas; Nuorra boazosápmelaš nisu vásiha silolaš ja rumašlaš váikkuhusaid maŋŋel muhtin ilgádis dáhpáhusa ja movt son čuožžila bisuhan dihte iežas gutnálaš beaggima.

Støtte til HOSPITAL DUMPSTER DIVERS by Øistein Refseth

Hospital Dumpster Divers 1.JPG

Fordi kildesortering er ingen spøk. 

I dag har vi fått støtte til Anders Elsrud Hultgreens kortfilm HOSPITAL DUMPSTER DIVERS fra Vestnorsk filmsenter!

HOSPITAL DUMPSTER DIVERS handler om den shuffle-dansende renholdsarbeideren Rasmus som skal ha sin første nattevakt på sykehuset hvor han nylig har fått jobb. Pliktoppfyllende begynner han å utføre oppgavene sine, men så blir han for ivrig og begynner å slurve med avfallshåndteringen. Det medisinske avfallet begynner å mutere og et grufullt vesen våkner til liv. Plutselig er ikke lenger kildesortering Rasmus’ største utfordring. Han må stoppe et avfallstroll fra å spre kaos og død over hele sykehuset. 

HOSPITAL DUMPSTER DIVERS er en fabel som blander skrekk og komedie og slipper løs et fantastisk monster på kinolerretet. 

Anders Elsrud Hultgreen (f. 1986) har tidligere laget spillefilmen MORGENRØDE som har blitt vist på filmfestivaler over hele verden. Med kortfilmen HOSPITAL DUMPSTER DIVERS går den svært stilsikre regissøren og manusforfatteren over i en helt annen sjanger, og vi gleder oss til å spille inn filmen i Bergen til neste år! Ragna Nordhus Midtgard i Mer Film er produsent.

Mer Filmsnakk med Iram Haq og Nancy Herz by Øistein Refseth

Hør vår podkast med forfatter Nancy Herz og regissør Iram Haq i samtale etter den skamløse jentevisningen på Saga kino på FNs internasjonale jentedag 11. oktober. Foto: Solveig Bakken

Hør vår podkast med forfatter Nancy Herz og regissør Iram Haq i samtale etter den skamløse jentevisningen på Saga kino på FNs internasjonale jentedag 11. oktober. Foto: Solveig Bakken

I forbindelse med visningen av HVA VIL FOLK SI på FNs internasjonale jentedag 11. oktober var regissør Iram Haq og Skamløs-forfatter Nancy Herz tilstede for å prate om filmen og sosial kontroll. Samtalen ble ledet av Miriam Kirollos som jobber for Redd Barna, og nå er den tilgjengelig som Mer Filmsnakk-podkast! Søk på "Mer Filmsnakk" i podkast-appen du bruker eller lytt på en av disse lenkene:
SOUNDCLOUD
ITUNES


Samtalen skjedde foran en utsolgt sal på Saga kino med over 500 jenter tilstede! 

Skamløs-forfatterne Amina Bile, Nancy Herz og Sofia Nesrine Srour signerte den rykende ferske boka si i foajeen på Saga kino i forbindelse med jentevisningen. Foto: Solveig Bakken

Skamløs-forfatterne Amina Bile, Nancy Herz og Sofia Nesrine Srour signerte den rykende ferske boka si i foajeen på Saga kino i forbindelse med jentevisningen. Foto: Solveig Bakken

Samtidig som visningen på Saga kino foregikk var det også utsolgte jenteforestillinger av filmen i Stavanger, Trondheim, Bergen, Kristiansand og Horten. 

IMG_4772.JPG

GÅ I DYBDEN: 


HVA VIL FOLK SI har blitt en av årets mest omtalte filmer. Hvis du vil gå i dybden anbefaler vi intervjuet med Iram Haq i Adresseavisen 14. oktober (bak betalingsmur) eller i A-magasinet 5. oktober (bak betalingsmur)

Iram Haq var gjest i studio hos Torp på NRK 1. november. Se programmet her! 

 

Iram Haq snakket også om filmen på Lindmo 30. september. Se hele intervjuet på nett-tv. Utdrag på Facebook: 


SKOLEKINO: 


HVA VIL FOLK SI er allerede sett av over 87.000 besøk på kino, og filmen gjør stor suksess som skolekino rundt om i landet. Tematikken er høyaktuell og passer veldig godt inn i lærerplanen til ungdoms- og videregående skoler. Studieark for filmen finner du her. Dersom du er interessert i å vise filmen som en del av undervisningen tar du kontakt med din lokale kino! 

Bilder fra skolekinovisninger på Elverum og Sandefjord. NRK snakket med noen av elevene som så filmen på Elverum: Se innslaget her

HVFS87000.jpeg

Informasjon om tvangsekteskap, æresrelatert vold og kjønnslemlestelse

Røde Kors har en hjelpetelefon for de som vil snakke om tvangsekteskap og kjønnslemlestelse. Nummeret er 815 55 201. Mer informasjon finner du på rodekorstelefonen.no

Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet har også en nettside med informasjon rundt tvangsekteskap, æresrelatert vold og kjønnslemlestelse. Den finner du ved å klikke her

Dersom du eller noen du kjenner trenger noen å snakke med om disse tingene, eller bare ønsker mer informasjon, ikke vær redd for å ta kontakt!

Fra HOGGEREN til DISCO by Øistein Refseth

DISCO-DESIGN5@1xvo4-kopi.png

HOGGEREN-regissør Jorunn Myklebust Syversen er klar for å gå igang med sin andre spillefilm! I dag fikk vi utviklingsstøtte fra Norsk Filminstitutt til filmen som skal hete DISCO! 

DISCO handler om Leo (13) som er verdensmester i discofreestyle-dans og er i trening mot et nytt mesterskap. Han er i ett med dansen og har et helt unikt talent, men strever med nerver før konkurranser. Noen ganger får han flashbacks og det får musklene til å svikte. 

Leos familie på seks har viet livet til Gud og frikirken FRIHETEN. Stefaren Per er pastor og moren Vanja bruker all sin tid på å legemliggjøre pastorens misjon. 

Under VM i Tsjekkia er forventningene høye. Leo ser et ansikt i mengden som minner om noen. Når strobelyset treffer øynene og musikken dundrer vil kroppen hans flykte. Han må løpe vekk. Diskvalifiseringen er en realitet, og den nedadgående spiralen spinner raskt. Prestasjonene faller på skolen og på dansegulvet. Fastlegen finner ikke noe galt, og sender han videre til psykiater som setter han på medisiner. Pastor Per og menigheten forsøker å drive demonene ut. Leo forsøker å bli sett og forstått men det er kanskje bare i discodansen han har mulighet til å være fri.

DISCO er en film om å stå i en vanskelig livssituasjon hvor ingen ser, tror eller viser vilje til å gjøre noe med det som skjer. DISCO handler om å være fanget og om hva som skal til for å klare å bryte ut.

Jorunn Myklebust Syversen debuterte som spillefilmregissør med kritikerroste HOGGEREN som ble vårens snakkis på kino. Både hovedrolleinnehaver Anders Baasmo Christiansen og de ikke-profesjonelle skuespillerne Bjarne og Terje Syversen ble nominert til Amanda for sine roller. I DISCO skal hun igjen arbeide med en blanding av profesjonelle og ikke-profesjonelle skuespillere og gå inn på innsiden av miljøer vi ikke har sett skildret på film på denne måten før. 


- DISCO er en forlengelse av HOGGEREN fordi den også handler om et menneske som sitter fast i livet, men denne gangen satt til et helt annet miljø og med en ung hovedperson. Jeg har fulgt disco-freestyle miljøet i ti år i mine tidligere kunstprosjekter. Jeg er fremdeles svært fascinert av dette miljøet og ser frem til å vise dette på kinolerretet, sier Jorunn Myklebust Syversen. 

Jorunn Myklebust Syversen har også skrevet manus til filmen. Innspillingen er planlagt til sommeren 2018. Produsent er Maria Ekerhovd. 

Har du fremdeles ikke sett HOGGEREN? Da er det på høy tid! Filmen kan leies på nett her! 

ikqyhxv30.jpg

 

 

 

 

HVA VIL FOLK SI til publikum over hele verden by Øistein Refseth

Regissør Iram Haq før prisutdelingen på Nordiske filmdager i Lübeck. Filmen vant publikumsprisen og fikk hederlig omtale av hovedjuryen. 

Regissør Iram Haq før prisutdelingen på Nordiske filmdager i Lübeck. Filmen vant publikumsprisen og fikk hederlig omtale av hovedjuryen. 

Iram Haqs HVA VIL FOLK SI er høstens store snakkis i Norge med nå over 72.000 solgte kinobilletter. 

Neste år blir filmen å se på kinoer over hele verden. Blant annet i USA, Frankrike, Spania, Italia, Tyskland, Belgia, Nederland, Sverige og Danmark. 

Siden den internasjonale premieren ved Toronto filmfestival i september har filmen vært en meget het tittel for topp-distributører over hele verden. Ved American Film Market, som ble arrangert i Los Angeles denne helgen, annonserte filmens salgsagent Beta Cinema de første salgene. Flere salg vil annonseres senere. 

At HVA VIL FOLK SI berører og skaper samtaler utover Norges grenser ble igjen tydelig da filmen vant den gjeve publikumsprisen på Nordiske filmdager i Lübeck lørdag kveld. Filmen fikk også hederlig omtale av hovedjuryen på festivalen.

- Vi er veldig glade for at de internasjonale distributørene omfavner HVA VIL FOLK SI. Vi gleder oss til å reise med filmen til neste år og se hvordan filmen blir tatt i mot andre steder. Det er vel ingen hemmelighet at vi håper at HVA VIL FOLK SI blir neste års norske Oscar-kandidat, og vi er særlig spent på den amerikanske kinolanseringen som kommer til sommeren, en perfekt plassering for å kunne være med i Oscar-løpet, sier produsent Maria Ekerhovd. 

Iram Haqs første film JEG ER DIN hadde premiere på filmfestivalen i Toronto i 2013 og var Norges Oscar-kandidat. 

VISNINGER MED REGISSØR- OG SKUESPILLERBESØK DENNE UKA! 

I Norge fortsetter filmen å gå for fulle hus og Iram Haq fortsetter å møte publikum på visninger. Denne uken er hun tilstede på visning av filmen i Ålesund tirsdag. Billetter og informasjon her! 

Hovedrolleinnehaver Maria Mozhdah er også med på visninger på Gimle kino i Oslo på onsdag (obs! få billetter igjen) og Sandvika kino fredag.